TRI GODINE DEČAK IZ BEOGRADA U KOMI: Vuk kao da je juče zaspao!
Foto: Zorana Jevtić

bORBA ZA ŽIVOT

TRI GODINE DEČAK IZ BEOGRADA U KOMI: Vuk kao da je juče zaspao!

Lekari VMA o operaciji dečaka koji je tri godine u komi: Erceg (14) reaguje na glas i što je najvažnije - raste
Objavljeno:

Sa hirurške strane napravili smo prostor za oporavak četrnaestogodišnjeg Vuka. Posle tri i po godine uklonili smo nešto što je bila posledica primarne povrede kada je dečak pao na Tašmajdanu. Infekcija koja je nastala pre nekoliko nedelja ugrožavala mu je život. Operacija je uspela iako smo taj zahvat u ovim okolnostima izveli prvi put u svojim karijerama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovako su potpukovnici - neurohirurg dr Milenko Savić i plastični hirurg dr Boban Đorđević - objasnili intervenciju koja je pre nekoliko dana izvedena nad Vukom Ercegom (14), dečakom koji je u komi od pada u provaliju u tašmajdanskom parku pre tri i po godine. Gostujući u emisiji "150 minuta" na televiziji Prva, stručnjaci sa Vojnomedicinske akademije objasnili su postupak.

- Dečak je pretrpeo prelom kostiju baze lobanje - rekao je dr Savić.

- Povezanost sinusa i nosa sa lobanjskom šupljinom bila je ugrožena. Infekcija koja je nastala bila je tiha i razvijala se s vremenom, da bi kroz gnoj izbila na površinu. Zbog toga je operacija bila neophodna, ali se čekalo da Vuk bude stabilan. Ipak, imali smo pritiske drugih kolega da se operacija ne obavi, iz nama nepoznatih razloga.

Prema rečima dr Đorđevića, nad detetom u komi ovaj zahtev izveden je prvi put. U njemu su učestvovali anesteziolozi iz Tiršove, gde Vuk boravi od nesreće.

- Vukove vitalne funkcije su u redu. On reaguje na glas svojih bližnjih i, što je najvažnije, on raste! Ljubav roditelja i njihova predanost i te kako utiču na dečakov oporavak. On nema rane od ležanja, deformitet, niti bilo kakve druge probleme sa kojima se suočavaju osobe u komi. Vuk izgleda kao da je juče zaspao - kaže dr Đorđević.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.