Profesorka Pravnog fakulteta optužila kolegu za plagijat

iz moralnih razloga

Profesorka Pravnog fakulteta optužila kolegu za plagijat

Jasminka Hasanbegović podnela ostavku na mesto člana Veća naučnih oblasti društveno-humanističkih nauka, zbog reizbora profesora Vladana Jončića koga optužuje za plagijat
Objavljeno: 01.11.2015. 18:13h
U otvorenom pismu redovna profesorka Pravnog fakulteta Jasminka Hasanbegović podnela je neopozivu ostavku na članstvo u veću u koje ju je imenovao rektor. Javnim istupom optužila je kolegu za plagijat skrenuvši pažnju na problem o kome se na univerzitetu samo nezvanično govori.

Ostavku na mesto člana Veća naučnih oblasti društveno-humanističkih nauka profesorka je podnela po imenovanju, posle Izbornog veća Pravnog fakulteta, iz moralnih razloga. Povod je jednoglasan reizbor vanrednog profesora Vladana Jončića koga optužuje za plagijat.

- Za mene je svako onaj ko je plagirao, svejedno da li je u pitanju knjiga, deo knjige, članak, deo članka, svako ko ima intelektualnu krađu u svom pokušaju da prisvoji nešto tuđe kao svoje intelektualno delo, automatski isključio sebe iz akademske zajednice. Ja to ne mogu da prihvatim drugačije, a naročito na Pravnom fakultetu - kaže profesorka Hasanbegović. 

Ona javno traži da se na fakultetu na kom predaje prekine s praksom zataškavanja, minimizovanja, tolerisanja i čak nagrađivanja plagijatorstva

(Espreso.rs / B92)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media