SUBOTICA: REGIONALNI INOVACIONI STARTAP CENTAR - POSLOVNI INKUBATOR IDEJA MLADIH
Subotica, Foto: Subotica živi

veliki plus za grad suboticu

SUBOTICA: REGIONALNI INOVACIONI STARTAP CENTAR - POSLOVNI INKUBATOR IDEJA MLADIH

Osnivanje Regionalnog startap centra, predstavlja i veliki plus za Grad Suboticu, koja je dobila prostor gde usmerava sve mlade ljude sa velikim idejama za biznis

Objavljeno:

Imaš ideju za biznis? Regionalni inovacioni startap centar je pravi program za sve mlade preduzetnike i mlade startap kompanije kojima je potrebna podrška. Bilo da se radi o savetima ili instrukcijama, ideja Regionalnog inovacionog startap centra je upoznavanje sa početkom života jedne kompanije i kroz šta sve ona prolazi. U razgovoru sa dekanom Ekonomskog fakulteta u Subotici, Nebojšom Gvozdenovićem, saznajemo detaljniju viziju ovog programa.

subotica
foto: Subotica živi

“Regionalni inovacioni startap centar je osnovan 2019. godine, zahvaljujući finansijskoj podršci koju smo dobili od ministra Popovića, koji je u suštini zadužen za taj domen inovacija. Ideja je da pružimo podršku mladim preduzetnicima u nekoliko vidova. Jedan vid je kroz savetovanje, tačnije davanje nekih instrukcija kako bi se oni upoznali sa time šta zapravo znači osnivanje kompanije i početak života jedne kompanije, kao i sve faze kroz koje kompanija prolazi na svom putu nakon osnivanja. Drugi vid podrške koju im pružamo je zapravo kroz boravak u našim prostorijama Regionalnog inovacionog startap centra, gde smo mladim preduzetnicima omogućili da koriste računare, štampače i svu moguću prateću opremu koja im je potrebna. Tu su i sale u kojima se održavaju razne prezentacije, kao i prostor kantine. Praktično oni u suštini ne trebaju uopšte da se opterećuju tim početnim koracima koje prave u biznisu i uopšte traženjem resursa”, naglašava dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, Nebojša Gvozdenović.

subotica
foto: Subotica živi

Osnivanje Regionalnog startap centra, predstavlja i veliki plus za Grad Suboticu, koja je dobila prostor gde usmerava sve mlade ljude sa velikim idejama za biznis.

“Za grad Suboticu, ovaj Regionalni inovacioni startap centar znači da po prvi put stavljamo akcenat na inovativne kompanije, koje su pokretač razvoja svakog društva, a grad Subotica ovim putem dobija jedan prostor, gde može da usmeri mlade ljude koji imaju nove ideje i koji treba sutra da donesu neki iskorak ili boljitak u razvoju privrede ovoga grada”, izjavio je Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici za Subotica živi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.