KRUŠEVAC U STRAHU OD MUTIRANIH BOGINJA: Iz bolnice su nam otkrili KAKO JE SVE KRENULO i ima li mesta panici
Foto: Zorana Jevtić

još uvek se ne zna šta je u pitanju!

KRUŠEVAC U STRAHU OD MUTIRANIH BOGINJA: Iz bolnice su nam otkrili KAKO JE SVE KRENULO i ima li mesta panici

Bolest se manifestuje visokom temperaturom i osipom, a svi oboleli se nalaze na kućnom lečenju
Objavljeno:

U Opštoj bolnici u Kruševcu vlada panika jer je čak 18 članova medicisnkog osoblja te zdravstvene ustanove zaraženo neutvrđenom vrstom boginja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naime, kako se pominje, postoji mogućnost da je osoblje zaraženo mutiranim boginjama, ali još uvek ništa nije konačno utvrđeno. Iz Ministarstva zdravlja kažu da je u pitanju najverovatnije osipna infekcija i pretpostavlja se da je u pitanju neka vrsta boginja, a da su radnici pregledani i izolovani.

HOROR U KRUŠEVCU: Nepoznata infekcija kosi medicinsko osoblje, 12 lekara u karantinu!

Kontaktirali smo Opštu Bolnicu u Kruševcu, a V.D. direktor Vesna Stević-Gajić, specijalista opšte medicine nam je rekla da je sve krenulo poslednjih dana novembra i da je o odsustvu sa posla zbog infekcije obavešten Institut za javno zdravlje "Batut" i Ministarstvo zdravlja.

Prema njenim rečim najpre se sumnjalo na morbile.

Dana 28.11.2016. god. u popodnevnim časovima dobijena je informacija da 6 radnika nije došlo na posao zbog povišene telesne temperature. Odmah je telefonskim putem obaveštena Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravlje.

Sledećeg dana, 29.11.2016. godine, sa posla je odsustvovalo još 12 osoba zbog povišene telesne temperature, a neki su imali i osip. Urađena je preliminarna anketa telefonskim putem kod 4 osobe i postavljena sumnja na morbile.

Istog dana održan je hitan sastanak komisije za suzbijanje intrahospitalnih infekcija. Zaključak Komisije bio je da se 30.11.2016. godine organizuje u 7,30 časova pregled svih zaposlenih sa povišenom telesnom temperaturom u posebnoj prostoriji Infektivnog odeljenja. Uzeta je krv za laboratorijsko ispitivanje od 13 osoba i istog dana uzorci su transportovani na Institut „Torlak“. Na Komisiji su predložene sve protiv epidemijske mere koje treba sprovesti HITNO. O svemu je obavešten Institut za javno zdravlje „Batut“ i Ministarstvo zdravlja.

Zaključno sa 02.12.2016. godine u Opštoj bolnici Kruševac, odsustvuje sa posla zbog simptoma bolesti 8 medicinskih tehničara.

Vrši se kontinuirano sprovođenje protivepidemijskih mera i praćenje zdravstvenog stanja kako zaposlenih u Opštoj bolnici Kruševac tako i građana na teritoriji grada Kruševca. Vrši se kontinuirani nadzor nad prijavljivanjem zaraznih bolesti

iz Opšte bolnice Kruševac i domova zdravlja rasinskog okruga. Obzirom da se radi o kapljičnoj infekciji, nema mesta panici, jer je klinička slika veoma blaga ali je od značaja preduzimanje svih protivepidemijskih mera za ovakvu vrstu infekcije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.