Tražila sam posao u Emiratima, dobila ugovor iz snova i... ZAMALO OSTALA BEZ 1.500 EVRA! (FOTO)
Foto: AP

Prevara

Tražila sam posao u Emiratima, dobila ugovor iz snova i... ZAMALO OSTALA BEZ 1.500 EVRA! (FOTO)

Otišla sam na par stranih sajtova za zapošljavanje, registrovala se, napravila svoj CV, odabrala željene gradove, poslove, i počela da apliciram
Objavljeno: 22:59h
Kada agonija traženja posla u Srbiji traje mesecima, čini vam se da neće nikada prestati. Kako je srpska realnost za mene postala nerealnost, odlučila sam da se prebacim na inostrano tržište. Otišla sam na par stranih sajtova za zapošljavanje, registrovala se, napravila svoj CV, odabrala željene gradove, poslove, i počela da apliciram.
Svakog dana ista procedura! Palim laptop i počinjem za traganjem svoje "bolje budućnosti" van Srbistana!
foto: prtsc/mr
Otvaram mejl kad imam šta da vidim! "Dear... we have seen your CV posted at Monstergulf.com which has been shortlisted and recommended to our HR Department"!!!
Wow! Čitam sve detaljno. Ne mogu da verujem! Mejl od HR-a "Royal Model International School" iz Abu Dabija! Šalju mi formular (prethodna iskustva, željena plata, da li bih mogla za mesec dana da počnem da radim ukoliko dobijem posao, itd..) koji treba da popunim, i zajedno sa CV-em im vratim nazad! Uradih to odmah.
foto: AP

Sutradan mi stiže drugi mejl od njih, "Hvala što ste nam poslali sve što smo vam tražili, naš HR će pažljivo da pogleda prijave svih kandidata koji su u užem izboru, i samo oni koji budu odabrani biće obavešteni!"

Imam par ljudi u svom okruženju koji su zaista na ovakav način dobili posao u Emiratima, i znam da nije nemoguće, ali pošto mi do sada nijedan posao nije "pao sa neba", pomislih da verovatno neće ni ovaj!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.