Ćulibrk: NIN tužen za 300.000, veći kriminalac od Kosmajca!
Foto: Printscreen, N1

urednik poznatog nedeljnika

Ćulibrk: NIN tužen za 300.000, veći kriminalac od Kosmajca!

Iskreno se radujem što je proces završen za jedan dan, kaže. Otišao sam na prvo ročište kako bi podržao novinarku Sandru Petrušić, završili smo za sat i 45 minuta, i dobili obaveštenje da ćemo dobiti presudu u roku od mesec dana, navodi Ćulibrk
Objavljeno: 14:54h

Milan Ćulibrk, glavni urednik NIN-a, kaže da će presuda u procesu po tužbi Nebojše Stefanovića protiv tog nedeljnika biti doneta za mesec dana. Dodaje da je nedeljnik tužen za 300.000, što je više nego što Kosmajac treba da plati za svoje nezakonite radnje. Govoreći o predsedničkim izborima, kaže da ne isključuje to da zajedno budu i parlamentarni.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U utorak u Višem sudu održano je suđenje protiv NIN-a, čiji je Ćulibrk odgovorni urednik, a tužbu je podneo ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, u svojstvu građanina, jer mu je, prema njegovom mišljenju, nanet duševni bol, narušen ugled i čast time što je na naslovnoj strani tog nedeljnika, 16. juna ove godine, označen kao "Glavni fantom iz Savamale".

Velika grupa pristalica SNS-a došla je ispred Višeg suda da podrži potpredsednika stranke.

Komentarišući to, Ćulibrk je naveo da je bila gužva i unutar samog suda, da je u jednom momentu sudsko obezbeđenje zatvorilo salu da niko ne može da uđe.

foto: Zorana Jevtić

Iskreno se radujem što je proces završen za jedan dan, kaže. Otišao sam na prvo ročište kako bi podržao novinarku Sandru Petrušić (autorku teksta), završili smo za sat i 45 minuta, i dobili obaveštenje da ćemo dobiti presudu u roku od mesec dana, navodi Ćulibrk i dodajući da se i on javio da da izjavu, što je verovatno ubrzalo postupak.

Mislio sam da kroz ovo suđenje možda dođemo do bilo koje informacije o slučaju Savamala, prošlo je više od sedam meseci od tog događaja, kaže urednik NIN-a.

Kako kaže, obećava, dok je na tom mestu, da će svakog 25. u mesecu pitati i podsećati na ovaj slučaj i dodaje da nikakvim novih informacija nema.

To jeste jedan izolovan slučaj, ali i primer da li država funkcioniše, navodi.

Osvrćući se na duševnu bol ministra Stefanovića, Ćulibrk pita - a kolika je duševna bol onim ljudima koji su zvali policiju u onoj noći, a niko nije došao.

"Mi smo zbog toga ministra Stefanovića nazvali glavnim krivcem... Ministar Stefanović je tužio kao građanin. Mi protiv građanina Nebojše Stefanovića nemamo ništa, mi imamo protiv ministra policije, sve dok policija ne utvrdi ko je s fantomkama i bagerima rušio u centru Beograda", kaže Ćulibrk.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.