Ispovest Marka, obolelog od HIV virusa: Zubar me je izbacio iz ordinacije kad je čuo da sam zaražen! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

ne predaje se!

Ispovest Marka, obolelog od HIV virusa: Zubar me je izbacio iz ordinacije kad je čuo da sam zaražen! (FOTO)

- U mom mestu sam mogao biti dobar drug, brat, sin. Nikako nisam mogao biti gej - objašnjava ovaj hrabri dečko
Objavljeno: 09:07h

Marko živi sa HIV-om. On se svakog dana suočava sa mnoštvom problema i prepreka zbog virusa kojim je zaražen. Nailazi na odbacivanja i neprofesionallnost, zato više i ne govori ljudima da je zaražen, ali pazi više nego svi - jer zna koje su opasnosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo je njegova ispovest. On nije odustao. Ne pada mu na pamet. Ima 22 godine i njegov život je tak počeo.

foto: Privatna arhiva

- Zovem se Marko i imam 22 godine. Dolazim iz jednog malog mesta sa juga Srbije. Kažem malog mesta, jer u odnosu na Beograd, moj grad je manji od jedne opštine ovde. To svakako nije mesto gde možete činiti sve one stvari koje možete u velikom gradu.Tamo sam mogao biti dobar drug, brat, sin. Nikako nisam mogao biti gej.

Dobila je otkaz u Juri iako ima rak! Nisu nam davali pelene, ali su nam bile potrebne! (FOTO)

A primetio sam da me dečaci privlače jako jako rano. Možda deluje banalno, ali se sećam se scene kada su jednom prilikom došli majstori da nam pomognu u kući. Tu je tu bio izvesni čika Milan, tada u tridesetim godinama. Meni se on jako dopao i želeo sam da budem u njegovoj blizini, stalno sam se vrzmao oko njega, trudio se da ga pomirišem, da se umiljavam i sl.

foto: Reuters

ZAŠTITITE SE DOK NE BUDE KASNO: Danas je Svetski dan borbe protiv side!

Razgovarajući kasnije sa prijateljima, o njihovim najranijim znacima seksualnosti otkrio sam da su mnogi imali slična iskustva. Ipak, kada o tome nema reči u porodici, školi i kada samo vidite političare i desničare kako pljuju po ljudima drugačije seksualnosti, onda pomislite da nešto nije u redu sa vama - kaže Marko.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.