Dobila je otkaz u Juri iako ima rak! Nisu nam davali pelene, ali su nam bile potrebne! (FOTO)
Foto: Jugmedia

pravda u srbiji!

Dobila je otkaz u Juri iako ima rak! Nisu nam davali pelene, ali su nam bile potrebne! (FOTO)

Violeta Petrović je u najtežim trenucima svog života dobila još jedan udarac...
Objavljeno: 14:37h

Ipak, objasnila mi je kako je poželela da ih nosi, i to mnogo puta.

- U firmi smo imali pravo na 30 minuta pauze. Kada zvono zvoni, jedemo, pijemo kafu i telefoniramo. 4 minuta pre isteka pauze moramo da krenemo nazad kako ne bi zakasnili ni minut. Pauza mora da traje tačno 30 minuta. Ko zakasni ima upozorenje, ako se to ponovi, dobija minus. Ugovori traju dve godine, pa tek onda sledi stalno zaposlenje ili otkaz, ovaj minus nas vodi više ka otkazu, objašnjava Violeta.

Ova hrabra žena je primila 3 hemioterapije, a treba i 4. Imala je operaciju, ali će morati opet da se operiše kada će joj biti odstranjeno tkivo ili cela dojka.

Ceo život se bavila sportom, planinarenjem i nikada nije bila bolesna. Kada je otiša u Yuru, ubrzo je napipala čvoriće. Stres sa kojim se svakodnevno suočavala uzeo je svoj danak. I to kakav!

- U Yuri stavljaju razne otrove na kablove koje mi posle motamo. Oni stavljaju te hemikalije kako ih miševi slučajno ne bi pregrizli.

Niko ne zna šta je uzrok Violetine bolesti jer se on jednostavno ne može precizno utvrditi, ali je sigurno da je u Yuri radila uzorno i uz veliku disciplinu.

- U firmi smemo da se obraćamo isključimo "liderkama", ne smemo da ih zovemo šefice, a menadžere jedva da smemo i da pogledamo. Sve ide preko liderki. Kada sam im rekla da želim da razgovaram sa glavnim menadžerom Yure, Milanoom Zdravkovićem, on je rekao da ima preko 3.000 zaposlenih i da ne može da razgovara sa svakim ponaosob iako je znao njenu situaciju.

Iako je Violeta puna života zbog svog deteta, i razmišlja pozitivnje od 80% ljudi sa manjim problemma, non stop nailazi na prepreke. Posle mnogih skandala i izjava radnika o njihovoj "strogoj disciplini", Yura i dalje posluje po svom, pa kome se ne sviđa, može da da otkaz.

Pravda je opet izgubila.

(J.J)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.