"ZARAŽAVANJE DECE TEK SLEDI!" Doktor Konstantidis upozorio, evo kada će tek biti PIK KORONE među mališanima
Konstantidis, Foto: RTS Printscreen

OBRATITE PAŽNJU

"ZARAŽAVANJE DECE TEK SLEDI!" Doktor Konstantidis upozorio, evo kada će tek biti PIK KORONE među mališanima

Ističe da ovaj talas sa omikronom u zapadnim, severnim zemljama i Sjedinjenim Američkim Državama traje više od pet nedelja, ali da ne jenjava

Objavljeno:

I Srbija i region, i Evropa i svet beleže rekorde u broju novozaraženih omikron sojem koronavirusa. U Srbiji je registrovan prvi slučaj flurone, odnosno istovremeno prisustvo virusa gripa i koronavirusa kod jedne osobe. Gosti emisije "Četvrtkom u 9" ocenjuju da se epidemiji može stati na put kombinacijom mera i masovnom vakcinacijom.

Konstantinidis: Zaražavanje dece tek sledi

Komentarišući odluku Tima za škole da od 24. januara mlađi razredi budu na neposrednoj nastavi, a da stariji osnovci i srednjoškolci nastavu pohađaju po kombinovanom modelu, doktor Georgios Konstantinidis, predsednik Udruženja pedijatara Srbije navodi da se mi nalazimo tek u početku treće nedelje i da mu se čini da nam zaražavanje dece tek sledi.

"Iskustva iz prethodnih talasa nas uče da deca uvek nekako budu od sredine pa do kraja talasa. Ne bih voleo da sam u pravu i ne bih bio sretan da sam u pravu, ali čini mi se da nam zaražavanje dece tek sledi. Koliko god da bi ono moglo da se desi u nekom trenutku gotovo izvesno, mislim da smo u obavezi da mi ne stvaramo dobre preduslove da imamo ovaj šiljak u školskom uzrastu", navodi gost emisije "Četvrtkom u 9".

1 / 7 Foto: Printscreen/RTS

Ističe da ovaj talas sa omikronom u zapadnim, severnim zemljama i Sjedinjenim Američkim Državama traje više od pet nedelja, ali da ne jenjava.

"I tamo se vode velike diskusije, da li treba deca da idu u škole ili ne. Čak i oni koji su krenuli u školu ponovo razmatraju i sada su bliži tome da možda to nije bila dobra odluka", navodi Konstantinidis.

Poziva roditelje školske i predškolske dece da se vakcinišu.

Konstantinidis zaključuje da ćemo sasvim sigurno još dugo živeti sa koronom, ali da je veoma bitno svesti na minimum najteže oblike.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.