KOJI BLAM! Nišlije crvene zbog turističkog znaka sa pravopisnom greškom (FOTO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

pravopis!

KOJI BLAM! Nišlije crvene zbog turističkog znaka sa pravopisnom greškom (FOTO)

Direktor Turističke organizacije u Nišu, Uroš Parlić je za Niške Vesti potvrdio da su ta dva turistička znaka pogrešno odštampana i da će Niš, preko projekta koji je u toku, dobiti novu turističku signalizaciju
Objavljeno:

U Nišu postoje dva turistička znaka na engleskom jeziku sa pravopisnom greškom, a koja bi trebalo da obaveštavaju strane turiste da se približavaju Nišu – mestu rođenja cara Konstantina. Jedan od njih je pored auto-puta, na 10 kilometara ispred ulaza u Niš. Profesori stranog jezika kažu da se ispred vlastitog imena u engleskom ne može naći određeni član (the).

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Direktor Turističke organizacije u Nišu, Uroš Parlić je za Niške Vesti potvrdio da su ta dva turistička znaka pogrešno odštampana i da će Niš, preko projekta koji je u toku, dobiti novu turističku signalizaciju, a kojom će, između ostalog, biti zamenjeni znakovi sa pravopisnim greškama.

Znakovi obaveštenja koji se odnose na turističku signalizaciju prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima se koriste za upućivanje korisnika do kulturnih, istorijskih, prirodnih i drugih turističkih odredišta.

To znači da su postavljeni pored puteva kako bi se strani turisti obavestili o lokalitetu kojem se približavaju i usmeravali do željenog turističkog odredišta. Međutim, dešava se da takvi znakovi na engleskom jeziku imaju pravopisne greške.

OTKRIVAMO TAJNU NAJJAČEG SRBINA: Žestoki momak koji ima jednu pravu ljubav u životu! (FOTO)

U takvim slučajevima obično interveniše JKP "Parking servis" Niš koji održava i ispravlja greške na saobraćajnim znakovima u našem gradu, dok kontrolu realizovanih radova saobraćajne signalizacije sprovodi upravljač gradskih saobraćajnica odnosno JP Direkcija za izgradnju grada.

Za turističke znakove nadležna je Turistička organizacija Niša.

foto: Fonet

- Iako imamo turističke znakove, konačno, na svim važnim lokalitetima na području grada, dva su sa pravopisnom greškom odnosno sa suvišnim određenim članom „the“. Došlo je do greške kod firme koja je radila štampu. Mi jesmo nadležni za postavljanje, održavanje i ispravljanje grešaka na postojećoj signalizaciji i uskoro, preko projekta koji je u toku, Niš će dobiti novu signalizaciju kojom će, između ostalog, biti zamenjeni znakovi sa pravopsinim greškama - kaže za Niške Vesti, direktor TON-a Uroš Parlić.

Sneg u čitavoj zemlji: Zabelela se Srbija, na Kopu jutros minus 12! (FOTO)

U međuvremenu, ovaj propust neće uočiti samo turisti i vozači auto-putem ka Nišu, već i posetioci sajta davidsbeenhere.com, na kome je njegov osnivač Dejvid Hofman objavio blog o tome šta u Nišu treba raditi i posetiti, što je ilustrovao i fotografijom ove table.

(Espreso.co.rs / Niške vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.