Opametili smo se: Duplo više vakcinisanih od gripa od prošle godine!
Foto: AP/Toby Talbot

bravo

Opametili smo se: Duplo više vakcinisanih od gripa od prošle godine!

Prema rečima dr Goranke Lončarević iz Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" najveći odziv za vakcinaciju zabeležen je na teritoriji opština koje pokrivaju zavodi za javno zdravlje Kraljevo i Pančevo, a najmanji na teritoriji koju pokriva Zavod u Subotici
Objavljeno:

U Srbiji je vakcinu protiv sezonskog gripa primilo nešto više od 170.000 ljudi, a na teritoriji većine okruga beleži se veći odziv na vakcinaciju nego prethodnih sezona.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Do sada je upotrebljeno 70,4 odsto raspoloživih vakcina.

Prema rečima dr Goranke Lončarević iz Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" najveći odziv za vakcinaciju zabeležen je na teritoriji opština koje pokrivaju zavodi za javno zdravlje Kraljevo i Pančevo, a najmanji na teritoriji koju pokriva Zavod u Subotici.

U Beogradu je vakcinisano 56,4 odsto planiranih osoba.

Upitana da li ima dovoljno vakcina, s obzirom na veći broj zainteresovanih za imunizaciju, Lončarević je rekla da vakcine ima dovoljno, i da je moguće izvršiti preraspodelu tamo gde je veća zainteresovanost.

- Sada beležimo pozitivan stav za imunizaciju, koji je bio u padu nakon pandemije 2009. godine - rekla je Lončarević za RTS.

Ona je ukazala da se trenutno beleži niska aktivnost virusa gripa, ali da se slučajevi obolevanja očekuju pred novogodišnje i božićne praznike.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.