Nastavak postupka za rehabilitaciju Milana Nedića
Foto: Wikipedia / Peacemaker67

Srpska majka ili zločinac

Nastavak postupka za rehabilitaciju Milana Nedića

Milan Nedić nikada nije bio osuđen, niti je protiv njega podignuta optužnica. Navodno je u pritvoru izvršio samoubistvo, a nikada nije objavljeno gde je sahranjen
Objavljeno:

U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja postupak po zahtevu za rehabilitaciju Milana Nedića, predsednika srpske vlade za vreme okupacije u toku Drugog svetskog rata.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Za današnje ročište sud je u septembru najavio ispitivanje tri svedoka, a to su nekadašnji novinar Politike Antonije Đurić, direktor Muzeja za genocid Veljko Đurić Mišina i Dragan Alerksić iz Instituta za noviju istoriju Srbije.

Sud je takođe zatražio i dodatne materijale u vezi sa Nedićem od arhiva Srbije, Jugoslavije i Beograda, kao i od Vojnog arhiva.

Milan Nedić nikada nije bio osuđen, niti je protiv njega podignuta optužnica. Navodno je u pritvoru izvršio samoubistvo, a nikada nije objavljeno gde je sahranjen.

U dosadašnjem toku postupka saslušano je nekoliko svedoka.

Postupak po zahtevu za rehabilitaciju izazvao je negodovanja u javnosti, budući da jedan deo građana smatra da je Nedić zločinac i da sud treba da odbije rehabilitaciju.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.