NEZAPAMĆENA PANIKA U SRBIJI: Dok ne prođe opasnost, nikako ne izlazite na ulicu i ne otvarajte prozor! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Wikipedia, BDx

Opasnost

NEZAPAMĆENA PANIKA U SRBIJI: Dok ne prođe opasnost, nikako ne izlazite na ulicu i ne otvarajte prozor! (FOTO) (VIDEO)

Važno Upozorenje izazvalo paniku među građanima Srbije
Objavljeno:

Užice se već nekoliko dana unazad „guši“ u magli i smogu, a nadležni apeluju na građane, posebno na bolesne, stare i decu da ako ne moraju, nikako ne borave dugo napolju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iz Zavoda za javno zdravlje su takođe upozorili na zagađen vazduh, saopštivši građanima da je kvalitet vazduha „vrlo nezdrav“.

- Na mernom mestu, kod Zelene pijace u Užicu, koncentracija čađi u vazduhu je bila 143 po kubnom metru, u Sevojnu kod Dečjeg vrtića 119 mikrograma, dok gornja dozvoljena vrednost koncentracije čađi iznosi 50 mikrograma - navodi se u poslednjim objavljenim podacima Zavoda od 24. novembra.

foto: Printscreen

Stručnjaci iz Zavoda za javno zdravlje upozoravaju da osobe sa srčanim i plućnim oboljenjima, starije osobe i deca treba da izbegavaju bilo kakvu aktivnost napolju.

- Ostali bi trebalo da izbegavaju produžene i teške napore. Takođe se ne preporučuje bilo kakvo provetravanje stanova u jutarnjim i večernjim satima - dodaju iz Zavoda.

foto: Printscreen

U poslednjem izveštaju Fonda za zaštitu životne sredine grada Užica napomenuto je da je u oktobru u Užicu i Sevojnu takođe bilo prekoračenja graničnih vrednosti za čađ i azotne okside.

(Espreso.co.rs/BKTVnews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.