U SUSRET NAJRADOSNIJEM HRIŠĆANSKOM PRAZNIKU: Ovo je NAJLEPŠA ČESTIKA koju nekome možete UPUTITI
Božić, Foto: Profimedia

PRAZNICI

U SUSRET NAJRADOSNIJEM HRIŠĆANSKOM PRAZNIKU: Ovo je NAJLEPŠA ČESTIKA koju nekome možete UPUTITI

Pokloni i zagrljaji, osmesi i poljupci oboje kućnu atmosferu i podsećaju nas na poštovanje između dece i roditelja, između starije i mlađe generacije

Objavljeno:

Božić je praznik rađanja novog života, dan kada se radujemo i mirimo, dan kada praštamo jedni drugima. Svečano praznično raspoloženje obuzima nas još od Svetog Nikole, a naročito u dane porodičnih praznika: Detinci, Materice, Oci i Tucindan podsećaju nas na važnost porodičnih veza.

Pokloni i zagrljaji, osmesi i poljupci oboje kućnu atmosferu i podsećaju nas na poštovanje između dece i roditelja, između starije i mlađe generacije.

Na Badnje veče porodica zajednički "bdi", a običaji uz badnju večeru povezuju nas i sa dušama predaka. noštvo narodnih rituala ima za cilj očuvanje zdravlja, postizanje blagostanja, pokazuju želju za obiljem kojem se nadamo u narednoj godini.

Dok sveće osvetljavaju najlepše u našim dušama, poželite svima sreću i radost, pomirite se uz reči "Srećno Badnje veče!" Zagrejte se uz toplotu badnjaka, neka porodice obnove veze ljubavi i sloge.

Poželite dobro zdravlje i obilje. Od Božića do Bogojavljenja uputite pozdrav "Mir božji! Hristos se rodi!"

Na Božić, ukućani se ljube i čestitaju jedni drugima praznik, a položajnik poželi zdravlje, sreću i napredak domu domaćina. Na drugi dan, običaj je i da se posete prijatelji.

Ako niste u mogućnosti da lično čestitate praznik, dobro je da pošaljete čestitku - do skoro su se slale čestitke sa odštampanim tekstom "Mir Božji - Hristos se rodi"! koje se mogu kupiti u pravoslavnim hramovima.

Međutim, nije protivno veri ni da se čestitka uputi telefonom ili elektronskom poštom i preko društvenih mreža - važne su dobre želje i iskrena ljubav! Jedna od najlepših čestitki koja se šalje SMS porukom je sigurno i ova:

Neka ti HRISTOVO ROĐENJE donese:

LJubav – koje danas malo ima, Sreću – koja je uvek nekako daleko kad nam je potrebna Nadu – koju često gubimo, Zdravlje – koje kad imamo ne čuvamo Prijateljstvo – koje je danas baš retko, Uspeh – koji nam život ne garantuje. HRISTOS SE RODI!

(Espreso / Lepa&Srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.