DR UDOVIČIĆ PREDLAŽE SKRAĆENJE 1 MERE I UPOZORAVA: "Imaćemo veliki broj zaraženih"
Dr Udovičić, Foto: Zorana Jevtić

NOVI SOJ, NOVA PRETNJA

DR UDOVIČIĆ PREDLAŽE SKRAĆENJE 1 MERE I UPOZORAVA: "Imaćemo veliki broj zaraženih"

Dr Udovičić se osvrnuo na situciju u Evropskoj uniji, odnosno u Evropi, te je tamošnju epidemiološku sliku uporedio sa onom u Srbiji

Objavljeno:

Komandant Kovid bolnice Karaburma pukovnik docent doktor Ivo Udovičić upozorio je da nam preti skok broja novozaraženih koronavirusom.

"Dve trećine bolnice je popunjena. Ogroman broj novozaraženih, ono što nas brine jeste ogroman broj zdravstvenih radnika koji su inficirani... Imaćemo veliki broj novozaraženih, to će da pogodi zdravstveni, ali i druge velike sisteme sa radnicima", kazao je dr Udovičić za TV Prva.

"Predlažem da se usvoje preporuke da se izolacije za asimtpomične i one se blagom kliničkom slikom da se skrati na sedam dana, inače ćemo imati probleme sa kadrovima", objasnio je on.

Dr Udovičić se osvrnuo na situciju u Evropskoj uniji, odnosno u Evropi, te je tamošnju epidemiološku sliku uporedio sa onom u Srbiji.

"Nije veliki pritisak u EU i SAD na bolnice, ali moramo da znamo da ne možemo da se vodimo time, jer je stepen vakcinacije u Srbiji značajno manji i da je bilo velikih okupljanja tokom praznika... Omikron soj će zaražavati vakcinisane i nevakcinisane. Mnogo veću šansu da završe u bolnici imaju nevakcinisani", objasnio je ovaj stručnjak i istakao da je vakcina efikasna i da "ne možemo da biramo".

(Espreso / TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.