Oglasio se vlasnik fabrike koja proizvodi Juvitanu: Ima jasnu poruku za ministarstvo!
Foto: Profimedia

oGLASIO SE VLASNIK SPORNE HRANE ZA BEBE

Oglasio se vlasnik fabrike koja proizvodi Juvitanu: Ima jasnu poruku za ministarstvo!

- U Srbiji ne postoji organizovana državna kontrola uvoza i upotrebe pesticida. Zemljište je kontaminirano - upozorava poznati biznismen čija je firma proizvođač spornih proizvoda
Objavljeno: 10:34h

Vlasnik kompanije "Svislajon" Rodoljub Drašković, čija se kompanija proteklih dana našla na udaru javnosti zbog nalaza Ministarstva zdravlja da su u njihovim kašicama i sokovima pronađene nedozvoljene količine pesticida najavio je da će ugasiti ceo asortiman kašica i sokova koji se proizvodi od voća u Srbiji sve dok Ministarstvo poljoprivrede na da garanciju da je u ovoj zemlji moguće obezbediti zdravu sirovinu za proizvodnju dečije hrane.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- U Srbiji ne postoji organizovana državna kontrola uvoza i upotrebe pesticida. Zemljište je kontaminirano. Ako mi Ministarstvo poljoprivrede da pisanu garanciju da se u ovoj zemlji proizvodi zdravo voće mi ćemo ponovo u "Juvitanu" vratiti sokove i kašice za decu. Neka mi preporuče proizvođače od kojoih se može kupiti zdravstveno ispravno voće za proizvodnju dečije hrane - izjavio je Drašković za "Politiku".

DECA NAM JEDU OTROV: Evo koje nedozvoljene supstance sadrže kašice za decu Juvitana

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja saopštilo je da sedam vrsta dečjih kašica i sokova Juvitana mogu da predstavljaju opasnost po zdravlje dece jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta pesticida, upozorilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

OGLASIO SE PROIZVOĐAČ JUVITANE: Ministarstvo greši, naši proizvodi su bezbedni!

U pitanju su kašice kruška, jabuka i kruška, kajsija i kruška, banana i jabuka i sokovi jabuka i banana, šljiva, breskva i jabuka.

PRONAĐENI NOVI PESTICIDI U JUVITANI: Još tri kašice sporne, da li su povučene sa rafova?!

Ministarstvo navodi da je proizvođač kašica, Swisslion Takovo, obavešten o tome i da je preduzeo mere u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane i obavestio sanitarnu inspekciju o povlačenju proizvoda sa tržišta 3. novembra.

(Espreso.co.rs / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.