DIREKTOR RHMZ-a NAJAVIO SNEG: Evo kada možemo da očekujemo ledeni talas!
Jugoslav Nikolić, Foto: Printcsreen

vreme

DIREKTOR RHMZ-a NAJAVIO SNEG: Evo kada možemo da očekujemo ledeni talas!

Red sunca - red kiše. Tako će biti narednih dana. Hoće li snega biti za Božić? Kakvo vreme očekujemo do kraja zime?

Objavljeno:

Direktor RHMZ-a, profesor doktor Jugoslav Nikolić kazao je gostujući na TV Prva da se natprosečne temperature sa stabilnim vremenom i sunčanim intervalima očekuju sve do srede 5. januara.

"U sredu sunčano vreme se zadržava na jugu Srbije, ali u Vojvodini se očekuje postepeno naoblačenje, sa uslovima za sasvim slabu kišu u tim predelima. Maksimalne dnevne temperature zadržaće se na visokom nivou, biće i do 14 stepeni", rekao je direktor RHMZ-a.

Naveo je da se naoblačenje 6. januara proširuje na čitavu zemlju i usloviće mestimičnu sasvim slabu kišu u nižim, a sneg u višim predelima.

"Izvesno zahlađenje na ovaj početni period očekujemo od 7. januara, i tada će biti uslova za slab jutarnji mraz, i 7. i 8. januara imaćemo uslove za slabu mestimičnu kišu u nižim i sneg u višim planinskim predelima.

1 / 9 Foto: Profimedia

Istakao je da ćemo uslove za sneg imati od 5. do 8. januara u brdovito-planinskim predelima.

"Još uvek ima 55 centimetara snega na Kopaoniku, ali će ovaj sneg povećati visinu, ali ne značajno", rekao je.

Direktor RHMZ-a navodi da do 10. januara nema naznaka za sneg u nižim predelima Srbije, ali da se povećana verovatnoća za padavine javlja sredinom meseca.

"Od 12. do 14. januara očekujemo sneg i u nižim predelima. Ali to neće biti sneg kao što je bio u decembru, kada smo imali ekstremne padavine. U svakom slučaju, januar bi se uklopio u neke prosečne vrednosti. Srednja temperadura biće u intervalu od 1 do 5 u nižim predelima, dok u višim predelima biće od -3 do -7", rekao je Nikolić.

Kako je istakao taj prosek ne znači da neće biti ledenih dana.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.