BEOGRAD I NIŠ NAJVESELIJI ZA DOČEK: Evo kakva atmosfera vlada u gradovima (FOTO) (VIDEO)
Doček u Beogradu, Foto: Printscreen/B92

spremni za 2022.

BEOGRAD I NIŠ NAJVESELIJI ZA DOČEK: Evo kakva atmosfera vlada u gradovima (FOTO) (VIDEO)

Veliki broj klubova, kafana i kafića je odlučio da organizuje dočeke uprkos epidemološkoj situaciji

Objavljeno:

Poslednji dan 2021. godine u Beogradu obeležava praznična euforija. Još tokom dana ulice su bile pune ljudi. Prisutan je veliki broj stranaca koji su odlučili da Novu godinu dočekaju u srpskoj prestonici, a došli su iz SAD, Hrvatske i Švajcarske.

U Knez Mihailovoj ulici je, kao i prethodnih godina bilo veselo. Trubači su svirali, dok su građani u kućicama postavljenim duž ulice kupivali kuvano vino i rakiju, da se zagreju i nazdrave.

Radnje su većinski bile pune, što pokazuje i da Beograđani poklone umeju da kupuju i u poslednjem momentu, a u večernjim satima, pred sam doček, grad je bio miran.

U prestonici se večeras održavaju dva koncerta - jedan ispred Narodne skupštine, na kom će nastupiti Jelena Karleuša, Sara Jo i Marija Šerifović, a drugi u Beogradu na vodi gde će, između ostalih, nastupiti Goran Bregović. Koncerti su počeli u 20 sati. Od 17 časova zatvorene su sve saobraćajnice oko Beograda na vodi, a od 18 sati deo Bulevara kralja Aleksandra oko Skupštine.

1 / 4 Foto: Printscreen/B92

I veliki broj klubova, kafana i kafića je odlučio da organizuje dočeke uprkos epidemološkoj situaciji. Većina stranaca odlučila se za organizovane dočeke u kafanama, a za doček u Beogradu odlučili su se jer u njihovim zemljama zbog epidemiološke situacije nema organizovanog dočeka Nove godine.

Protiv organizovanih dočeka bili su medicinski deo Kriznog štaba i lekari iz Ujedinjenih protiv kovida, koji upozoravaju da bi bilans novogodišnjih proslava mogao da bude i pet hiljada dnevno novozaraženih posle Božića.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je da građani dolaze na svoju odgovornost na doček, i da je grad obezbedio punktove sa maskama i antigenskim testovima.

Načelnik beogradske Komunalne milicije Ivan Divac apelovao je pre tri dana na sve da se ne zloupotrebi to što je Beograd "jedina prestonica u Evropi koja može da organizuje doček Nove godine". Prema nekim procenama, u Beograd je doputovalo oko 100.000 ljudi, jer žele najluđu noć da provedu na platou ispred Skupštine, gde se organizuje doček, ili u nekom od prestoničkih kafića i restorana.

Ranko Šekularac iz Komunalne milicije kazao je da će oko 30 patrola Komunalne milicije od 20 časova kontrolisati kovid propusnice, a gde ih ne bude bilo slede kazne - za fizička lica 5.000 dinara, za kovid redara 30.000 dinara, za pravno lice 300.000 dinara i za odgovorno lice u pravnom licu 50.000 dinara.

Praznična atmosfera i u Nišu

Tokom dana, ali i večeri, pune su i ulice Niša.

Građani su uživali na gradskim ulicama, fotografišući se pored rasvete i uz maskote, a ulicama prolaze i kočije sa konjima.

Organizovan je doček na Trgu kralja Milana, gde će građane Niša uveseljavati Zorica Brunclik, Alen Ademović i Milica Pavlović. Kada su kafane u pitanju, one manje su odustale od organizovanja dočeka, te se proslava u Nišu svodi na muziku na gradskom trgu i kućna žurke.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.