OSULI DRVLJE PO METEOROLOGU ČUBRILU: ''Nisam poligon za PRAŽNJENJE FRUSTRACIJA, ja ne kontrolišem vreme!"
Meteorolog, Foto: PRINTSCREEN/FACEBOOK/MARKO ČUBRILO, Profimedia

meteorolog odgovorio

OSULI DRVLJE PO METEOROLOGU ČUBRILU: ''Nisam poligon za PRAŽNJENJE FRUSTRACIJA, ja ne kontrolišem vreme!"

Iako on nije mogao da predvidi situaciju u periodu kada je pisao dugoročnu prognozu, zbog sude velikog broja nezadovoljnih ljudi, obratio se svima na društvenim mrežama.

Objavljeno:

Vreme je sve češće nepredvidivo pa vremenska prognoza duža od 10 dana može da zavara. Nekada se desi da se drastično promeni za jedan dan.

Građani u Srbiji svakodnevno pomno prate vremensku prognozu, a poslednjih meseci ih je najviše interesovalo kakvo će vreme biti za novogodišnje praznike, i najbitnije od svega - da li će biti snega u najluđoj noći.

Japan, Sneg
foto: Profimedia

Prognoze su u novembru i početkom decembra nagoveštavale veće padavine i oštrije zahlađenje tokom praznika, ali se do sada sve nekako promenilo. U 2022. godinu ulazimo sa temperaturama iznad proseka, za ovo doba godine. Mada je neke obradovala činjenica da će biti suvo vreme.

Mnogi su se razočarali zbog toga, te osuli drvlje na meteorologa Marka Čubrila, "jer je pogrešio" u proceni. Iako on nije mogao da predvidi situaciju u periodu kada je pisao dugoročnu prognozu, zbog sude velikog broja nezadovoljnih ljudi, obratio se svima na društvenim mrežama.

"Želim samo da naglasim da neću biti ničiji poligon za pražnjenje frustracija što snega nema onda kada neko želi da ga bude. Ja vreme ne kontrolišem nego prognoziram. Svako ko bude koristio stranice gde sam administrator za takve komentare više neće biti u mogućnosti da to radi. Sve najbolje!", napisao je meteorolog i napravio opštu pometnju na mrežama.

Ova objava je postala viralna, a komentari su se samo nizali.

"Podrška. Apsolutno znam kroz šta prolaziš jer isto se i meni i mojim kolegama dešava", "Ja pratim samo vas za prognozu i odlični ste i jako kulturni, sretno u budućnosti", "I naravno, još jednom vidimo koji smo mi 'pacijenti' na Balkanu", "Omašile su sve prognoze, poštovani profesore. Do juče je na i mom telefonu pisalo da će danas biti 14 stepeni , tako da....Ili nek' ćute, ili nek' se sami hvataju prognoziranja", "Srbija u fazi linčovanja meteoroga jer nema snega... Ludnica!", pisali su neki.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.