SUBOTICA: Održan TRADICIONALNI NOVOGODIŠNJI KONCERT, SUBOTIČKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA
Ilustracija, Foto: Subotica živi

razvoj turizma

SUBOTICA: Održan TRADICIONALNI NOVOGODIŠNJI KONCERT, SUBOTIČKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA

Subotica je mesto, gde se tradicionalno održavaju brojne manifestacije

Objavljeno:

Najseverniji grad u Srbiji, ima ogromni kulturni značaj. Iz dana u dan raste i transformiše se u jednu od najprimamljivijih destinacija u Srbiji i stoga, ne treba da nas čudi da Subotica poseduje status prvog turističkog mesta po rešenju Komisije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, jer zaista ima toliko toga da ponudi.

1 / 3 Foto: Subotica živi

Subotica je mesto, gde se tradicionalno održavaju brojne manifestacije. Jedna od njih je i tradicionalni novogodišnji koncert, Subotičkog simfonijskog orkestra, koji svake godine svojim sugrađanima ulepšava predstojeće praznike. Subotička filharmonija, osnovana je davne 1908. godine, a svoje osnivanje duguje kompozitoru i umetniku Đuri Arnoldu. Svojih jubilarnih 100 godina postojanja, proslavila je 2008. godine i od tada je održala brojne koncerte na oduševljenje publike.

Tradicionalni novogodišnji koncert, koji se održava svake godine, Subotičanima pruža jedinstvenu priliku da uživaju u najpoznatijim delima velikana klasične muzike. Johan Štraus, Petar Iljič Čajkovski, Žorž Bize, Jan Sibelijus, Gaetano Doniceti, samo su neki od velikana čija su dela upriličila ovaj novogodišnji koncert. Za sve ljubitelje klasične muzike, ovo predstavlja pravo praznično iskustvo, koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ovogodišnji koncert je izveden pod upravom koncertmajstora Miloša Nikolića i dirigenskom palicom Dejana Savića, dok su solisti na koncertu bili Jelena Končar - mecosopran i Viktorija Kurina - violina.

Novogodišnji koncert, po kome je Subotica godinama poznatljiva, svojim prisustvom uveličao je i gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, koji je obraćajući se prisutnim gostima izjavio kako je ponosan na Subotički simfonijski orkestar i kako je ovaj koncert divna uvertira za predstojeću 2022. godinu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.