SVE KRVAVIJI SUKOBI MIGRANATA U BG: Evo šta je uzrok tome!
Foto: Espreso.co.rs

oTKRIVENO

SVE KRVAVIJI SUKOBI MIGRANATA U BG: Evo šta je uzrok tome!

Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović rekao je da što pre treba rešiti problem sa migrantima koji žive na ulicama..
Objavljeno: 20:50h

On je to rekao posle tuče u centru Beograda u kojoj je stradao jedan migrant i istakao da nema realne opasnosti po građane Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

.

"Migranti su sve više na otvorenom, ima ih dosta u Beogradu i u drugim urbanim mestima u zemlji, ozlojađeni su što ne mogu dalje, vrlo često maltretirani na granicama i vraćeni u Srbiju. Na taj način imamo hroničnu situaciju koja utiče na njihovo psihofizičko stanje, tako da su sve više razdražljivi", rekao je Đurović za N1. Prema rečima Đurovića, migranti se najčešće sukobljavaju oko usluga krijumčarenja.

UŽAS NA ZELENOM VENCU: U međusobnoj tuči migranata JEDAN UBIJEN, dvoje teško povređeno! (FOTO) "Migranti se najčešće sukobljavaju onda kada neko nekoga prevari za neku uslugu, kada neko nekom uzme novac, kada neko ne vrati novac", rekao je Đurović. On je dodao da dodatni problem predstavljaju etničke razlike među migrantima. "Arapi nisu u dobrim odnosima sa ljudima koji govore persijski jezik, Iranci nisu dobri sa Pakistancima, ni sa Avganistancima, to su dodatni problemi", ocenio je on i dodao da u Srbiji treba da postoji više institucija koje će se baviti tim problemima i zaštiti građane. Jedna osoba je stradala, a dve su teško povređene danas posle 15.00 časova u tuči migranata na Zelenom vencu u Beograda. Uhapšeno je nekoliko migranata.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.