OMILJENA HRANA SU MI PILEĆE NOGICE I TOALET PAPIR! Ja sam ARES i možete me naći ispod stola ili na trosedu (FOTO)
Ares, Foto: Privatna arhiva

espreso ljubimac

OMILJENA HRANA SU MI PILEĆE NOGICE I TOALET PAPIR! Ja sam ARES i možete me naći ispod stola ili na trosedu (FOTO)

- Nisam im poleteo u zagrljaj kada su došli, prepustio sam to svojim sestrama jer sam znao da će mene izabrati, igrao sam na sigurno, ušuškao sam se u krilo čim su me izneli iz kaveza

Objavljeno:

Ćao Espreso, zovem se Ares, ja sam belgijski ovčar - malinoa, rođen sam u januaru i uskoro punim dve godine.

Rođen sam u jednom selu pokraj Pančeva, imam još dvanaestoro braće i sestara. Moja sadašnja porodica tamo me je kupila. Nisam im poleteo u zagrljaj kada su došli, prepustio sam to svojim sestrama jer sam znao da će mene izabrati, igrao sam na sigurno, ušuškao sam se u krilo čim su me izneli iz kaveza.

Ares, Pas, Psi, Malino
foto: Privatna arhiva

Od "jestivog", kako kažu moji, omiljene su mi pileće nogice, a od "nejestivog" toalet papir. Ne shvataju da ga ne bih stvarno pojeo, već mi je zanimljiv za igru, ali kad se već topi u ustima, što da ne?!

Stalno me kritikuju zbog ovoga, verovatno bi se i veterinari ljutili, ali pijem isključivo ledenu, svežu vodu sa česme.

Nikada ne biste pogodili koje su mi omiljene igračke, pa vas neću mučiti. Obožavam malenu gumenu patku i kosku. Spavam blizu mame i tate uvek- uglavnom na tepihu ispod stočića, na dvosedu, trosedu. Važno je samo da je mekano i toplo, koristim svaku prilku da "ukradem" mesto.

1 / 11 Foto: Privatna arhiva

Sa psima iz kraja sam okej - ne volim kad se mužjaci otimaju oko moje loptice, a mačke ne volim i plašim ih se, bezbroj puta su me "batinale" dok sam bio mali.

Definitivno obožavam da provodim vreme sa mamom. A znam da bi svako od njih četvoro izabrao sebe. Mada, stariju sestru najčešće moram da branim, jer ona pravi gluposti. Tata me vodi da divljam po parkovima, a sestre me vode u kafiće i na kulturne događaje koji su pet friendly jer sam ja uvek people friendly (čak i kad ne treba).

Kad zahladni najčešće me možete naći na dvosedu ispod ćebenceta ili ispod stočića. A čim otopli na livadici i na obližnjoj reci. Nikad nisam previše sam, a kad jesam onda čuvam kuću. Ušunjam se u kupatilo i ukradem toalet papir ili čarapu i pobegnem. Po zvuku šapa znaju kad nešto ukradem, moraću to nekako da rešim.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Imam nekoliko skrivenih talenata. Na komandu idem da “pričam” sa mamom. Mada ukućani odgovorno tvrde da to više zvuči kao pevanje. Pored toga umem da otvaram i zatvaram vrata (pored obične kvake umem da okrenem i okruglu), a ako ustanem na pravu šapu mogu me ubediti i da uključim ili isključim svetlo.

Plašim se bilo kakve pucnjave: petardi, pa čak i vatrometa. Takođe helijumskih balona, već pomenutih mačaka i fena.

Najviše me ljuti što me često mešaju sa nemačkim ovčarima, što teško nalazim odeću jer je sve pravljeno za male kuce i što ljudi ponekad misle da sam opasan pas, a samo želim neprestano da se igram i sa svima mazim.

Ukoliko želite da baš vaš ljubimac postane zvezda naše rubrike, pošaljite nam njegovu priču i fotografije na ljubimac@espreso.rs

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.