SNEG U POTPUNOSTI PARALISAO SRBIJU! U Beogradu jutarnji KOLAPS, otvorio se ASFALT, vanredno u Ivanjici! (FOTO)
Kolaps u Beogradu, Foto: Printscreen/Instagram/Moj Beograd

ljuta zima

SNEG U POTPUNOSTI PARALISAO SRBIJU! U Beogradu jutarnji KOLAPS, otvorio se ASFALT, vanredno u Ivanjici! (FOTO)

Saobraćaj u Srbiji i dalje se odvija otežano i usporeno, iako je smanjen intenzitet padavina, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije

Objavljeno: 10:07h

Pored snežnih padavina, pojačan vetar stvara i snežne nanose koji smanjuju vidljivost i dodatno otežavaju saobraćaj.

Putari su i noćas bili na terenu, čiste se saobraćajnice po prioritetima i svi glavni pravci, državni putevi i auto-putevi prvog i drugog reda su prohodni, kao i put ka aerodromu.

Na terenu je više od 1.800 ljudi i 800 kamiona i jedinica mehanizacije. I pored napora putara, sneg i dalje pravi probleme. I to u svim delovima Beograda.

1 / 21 Foto: Printscreen/Instagram/Moj Beograd

Od Železnika, sve do "Braće Jerkovića".

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram/Moj Beograd

Na uglu Kostolačke i Kačerske ulice na Voždovcu došlo je do saobraćajne nezgode kada se otvorio asfalt, a kamion propao u rupu. Kamion je celim prednjim delom upao u rupu.

1 / 4 Foto: Printscreen Youtube Moj Beograd

Pogledajte kako izgleda kolaps i smetovi:

Sneg je stvorio probleme i u snabdevanju električnom energijom u planinskim predelima centralne i zapadne Srbije. Pokidani dalekovodi, polomljene bandere, ostavili su bez struje više hiljada potrošača. U opštini Lučani je bez struje između 4.000 i 5.000 ljudi, a struju su dobila sela Kotraža i Turice. U prekidu je snabdevanje na 150 trafostanica.

Elektrodistribucija Guča angažovala je sve svoje ekipe, a u pomoć su došle i ekipe iz Čačka i Kraljeva. U prijepoljskom kraju više od 1.000 domaćinstava je bez struje. Zbog kvara na dalekovodima bez električne energije su sela u brodarevskom kraju, potom Jabuka, Kamena Gora, Aljinovići i deo Seljašnice. Na području Čačka, svi dalekovodi su popravljeni, tako da je rešen problem sa strujom na području Ovčara, Kablara, Ježevice, Donje i Gornje Trepče. Prema podacima čačanske elektrodistribucije, još ima kvarova na niskonaponskoj mreži.

Teško je još u ivanjičkoj opštini, gde je proglašena vanredna situacija. Struje jedino ima u varošici Ivanjica. Ekipe su na terenu, ali su vremenski uslovi teški. U Beogradu je visina snežnog pokrivača 26 centimetara.

Zimska služba "Beograd puta" nalazi se u četvrtom stepenu pripravnosti i od juče je na terenu. Pavle Pavlović, dežurni inženjer, rekao je za RTS da su sve ulice prvog prioriteta u Beogradu očišćene, a da se krenulo sa čišćenjem ulica drugog prioriteta. Prema njegovim rečima, ekipe "Beograd puta" očistile su 1.900 kilometara puta na teritoriji Beograda i da nastavljaju sa radom.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da od jutros u prestonici nema problema u snabdevanju strujom i grejanjem, osim u Obrenovcu, gde je toplana vezana za Termoelektranu "Nikola Tesla".

Vesić je rekao da očekuje da su Obrenovčani dobili vodu, a da će u toku dana dobiti grejanje. Prema njegovim rečima, ulice prvog prioriteta u Beogradu su prohodne i ekipe nastavljaju rad. Naveo je da još devet linija gradskog prevoza skraćeno, uglavnom zbog palih stabala ili su problem napravila parkirana vozila. Vesić je rekao da očekuje da su Obrenovčani dobili vodu, a da će u toku dana dobiti grejanje.

Prema njegovim rečima, ulice prvog prioriteta u Beogradu su prohodne i ekipe nastavljaju rad. Naveo je da još devet linija gradskog prevoza skraćeno, uglavnom zbog palih stabala ili su problem napravila parkirana vozila.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.