PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U IVANJICI! Meštani bez struje, putevi se čiste prema prioritetima
Sneg, Foto: RINA

užas

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U IVANJICI! Meštani bez struje, putevi se čiste prema prioritetima

Zbog popravke trafostanica na Ovčaru struju su dobila i sela u lučanskoj opštini Markovica, Negrišori, Rtari i Dučalovići

Objavljeno:

I dalje je teška situacija u ivanjičkoj opštini, gde je proglašena vanredna situacija. U planinskom delu na Javoru, Goliji i Mučnju nema struje od prošle noći, kada su počele padavine.

Struje jedino ima u varošici Ivanjica. Ekipe su na terenu, ali su vremenski uslovi teški - mokar i težak sneg.

Mnogo provodnika je otkinuto i stubovi su slomljeni, prenosi RTS. U planinskom delu sneg je viši od pola metra, a tokom dana napadalo je više od 30 centimetara novog snega.

Putevi se čiste po prioritetima, a neprohodan je jedino putni pravac Odvraćenica-Preko Brdo, gde su svake zime veliki smetovi i otežano kretanje.

Na području Čačka, svi dalekovodi su popravljeni. U 18 časova puštena je električna energija na području Ovčara, Kablara, Ježevice, Donje i Gornje Trepče.

Zbog popravke trafostanica na Ovčaru struju su dobila i sela u lučanskoj opštini Markovica, Negrišori, Rtari i Dučalovići.

Prema podacima čačanske elktrodistribucije, još ima kvarova na niskonaponskoj mreži koji će se otkloniti sutra pre podne. Tokom popodneva, više od pet hiljada potrošača je dobilo struju.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.