Vlada uvela novitete: Zaboravite na skupštinu stanara, od sada će biti ovako!
Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

opa!

Vlada uvela novitete: Zaboravite na skupštinu stanara, od sada će biti ovako!

Vlada Srbije je usvojila Predlog zakona o stanovanju koji predviđa uvođenje upravnika zgrada i taj zakon bi trebalo da se nađe u skupštinskoj proceduri do kraja meseca, kaže gradski menadžer Goran Vesić
Objavljeno:

Prema njegovim riječima, više neće moći da postoje zgrade u kojima nema skupštine stanara, a tamo gde ona nije formirana lokalna samouprava će postavljati privremenog upravnika koji obavlja poslove u ime skupštine stanara, saopštila je gradska služba za informisanje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Uvođenjem javnog interesa kada su u pitanju hitne intervencije omogućiće se ulazak u stan u kojem je problem koji utiče i na druge stanove, poput curenja vode, pa će se kvar lakše popravljati. Više neće postojati predsednik skupštine stanara već upravnik zgrade koji će biti jedan od stanara - rekao je Vesić.

On je istakao da će stanari imati i mogućnost da izaberu profesionalnog upravitelja, što znači da će neko stručno da se bavi održavanjem zgrade.

Tačno će se znati i ko sve izdaje stan podstanarima, pa se očekuje i masovnija naplata poreza na izdavanje stana koji iznosi 20 odsto.

TO SRBIJO!!! Mladi džudista Igor Nurkić pobedio rak! (FOTO)

Zakon o stanovanju i održavaju zgrade predviđa i novčanu kaznu od 5.000 do 50.000 dinara za stanodavca ako upravniku zgrade ne prijavi podstanare.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.