Ko poslednji izađe, neka ugasi svetlo: Priča MAJKE iz Smedereva čije dete lekari nisu primili na pregled!
Foto: Zorana Jevtić

gde mi živimo?

Ko poslednji izađe, neka ugasi svetlo: Priča MAJKE iz Smedereva čije dete lekari nisu primili na pregled!

- Zalupim vrata bez doviđenja, besna kao ris i odem da zapalim cigaru da se malo smirim, a pritisak mi je 200/100, osećam, priča očajna majka
Objavljeno: 17:08h

Ova majka je samo želela da pomogne svom detetu, a naišla je na nerazumevanje i bezobrazluk medicinskog osobolja. U znak protesta, napisala je pismo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Shutterstock

- Zaposlena sam žena, radim vrlo odgovoran posao. Povrh svega toga sam i majka, jedna od mnogih u ovom gradu. Pre par nedelja, najmlađe dete, devojčica od osam godina dobila je na vratu tri uvećane limfne žlezde. Eto tako, ničim izazvane i ja reših da sa njom odem do lekara da to prekontrolišem. Prva stanica je školski dispanzer gde stižemo na red u relativno kratkom roku i posle pregleda dobijamo upute za laboratoriju, ultrazvuk vrata i abdomena, ambulantu za kožne bolesti i ORL i infektološke specijalsitičke preglede.

POČELI SU VUČIJI DANI: Pridržavajte se ovih običaja da vas ne snađe NESREĆA! (FOTO) Krećemo od laboratorije, a nakon toga idemo na ultrazvuk. Medicinska sestra mi je objasnila da se snimanja zakazuju i naš datum je 10. novembar (trinaesti dan od dana zakazivanja). Ma vodiću je privatno, kažem sebi. Zdravlje nema cenu, naročito kad su deca u pitanju a još triput toliko jer su izrazili sumnju da se možda radi o mononukleozi.

Tako sam i uradila, odosmo ti mi privatno na ultrazvuk i završismo posao kao gospoda. Sledeća stanica je ambulanta za infektivne bolesti, gde ljubaznošću doktora i medicinskih sestara uspevamo da završimo pregled u subotu i hvala im na tome.

Problemi nastaju odlaskom kod lekara za kožne bolesti. Prethodno sam se telefonom informisala kada ambulanta radi popodne, lepo sačekala dete ispred škole i uputila se ka bolnici. U čekaonici sedi jedan pacijent koji čeka kod istog lekara i njega molim da udjem i predam dečiju knjižicu. Na vrata ambulante sam pokucala u 17:45.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.