JA SAM MISLIO DA SE OBESIM: Isplivala najveća tajna o Dobrici Ćosiću! (FOTO)
Foto: Fonet

niko nije znao!

JA SAM MISLIO DA SE OBESIM: Isplivala najveća tajna o Dobrici Ćosiću! (FOTO)

Darko Hudelist je svojevremeno proveo nekoliko godina u Beogradu, a centralno mesto u njegovim istraživanjima zauzimali su upravo razgovori sa Dobricom Ćosićem..
Objavljeno:

Smrt Dobrice Ćosića, koga mnogi smatraju ocem nacije, 2014. godine odjeknula je kao nacionalna tragedija. Dok su jedni posle njegove smrti sumirali njegov politički angažman, drugi su podsećali naciju na njegov bogat književni opus koji nijednom ljubitelju romana nije mogao da promakne.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U novom broju “Nedeljnika” jedan od najpoznatijih hrvatskih novinara Darko Hudelist priča o životu Dobrice Ćosića ali i ekskluzivno otkriva Ćosićevu mračnu tajnu – poriv za samoubistvom.

“Ja sam mislio da se obesim. Jer, toga dana se u mom rodnom selu, Velikoj Drenovi, obesio jedan seljak, za topolu na obali Morave. I onda sam ja išao da vidim njega kako visi. Još pre nego što je na to mesto došla policija, žandarmerija. Selom se odjedanput proneo glas da se jedan čovek obesio.

foto: Fonet

“Mislim da se zvao Dule. ‘Dule se obesio u topoljaku!'”; ljudi su uzbuđeno govorili. I onda smo mi išli da to gledamo. I ja sam to gledao. Interesovao me je način na koji se taj čovek obesio. Video sam kako je vezao konopče za granu, visoku, kako se popeo, a posebnu sam pažnju posvetio tehnici uz pomoć koje se obesio. Moraš dobro da zavežeš konopac i onda da skočiš.

POČELI SU VUČIJI DANI: Pridržavajte se ovih običaja da vas ne snađe NESREĆA! (FOTO)

“Ako se prekine ovaj pršljen (Dobrica mi je na svom telu tačno pokazao koji), odmah je gotovo”, piše jedan od najpoznatijih hrvatskih novinara Darko Hudelist .

Darko Hudelist je svojevremeno proveo nekoliko godina u Beogradu (iz čega je nastala knjiga Moj beogradski dnevnik), a centralno mesto u njegovim istraživanjima o srpsko-hrvatskim odnosima zauzimali su upravo razgovori sa Dobricom Ćosićem. Hudelist i Ćosić su se vremenom zbližili, što je ovom novinaru otvorilo put u skrivene tajne koje je “otac nacije” ponekad čuvao i od sebe.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.