OVAJ SVEMIRSKI BROD NALAZI SE U SRCU SRBIJE: Pročitajte pravu istinu o PRVONEKU! (FOTO)
Foto: Youtube printscreen / Predrag Popović

korisno!

OVAJ SVEMIRSKI BROD NALAZI SE U SRCU SRBIJE: Pročitajte pravu istinu o PRVONEKU! (FOTO)

Najznačajniji projekat u 60 godina dugoj istoriji "Vodovoda" iz Vranja je izgradnja akumulacije Prvonek, koja je gradu omogućila snabdevanje najkvalitetnijom pijaćom vodom u zemlji, saglasno je aktuelno rukovodstvo preduzeća..
Objavljeno:

Prema ranijim navodima Ivana Stankovića, gradskog većnika zaduženog za oblast finansija, poslednja rata kredita sa glavnicom od 3,8 miliona evra i kamatom, uzetog za izvođenje radova na brani Prvonek, trebalo bi da bude isplaćena do kraja decembra.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! - Kredit je iz 2006. godine, a mesečna rata je četiri miliona dinara, i grad će redovno izmiriti i te svoje preostale obaveze kao što je do sada rađeno, naveo je Stanković. Za kredit koji je u završnoj fazi isplate, tadašnja opština Vranje zadužila se na 10 godina, za izvođenje radova koji su bili planirani za period nakon početka akumulacije.

Zašto mrzim novogodišnju euforiju u novembru? Sve bih ja to UKINULA! (FOTO) (GIF) Od svih projekata koji su stali u 60 godina postojanja "Vodovoda", Goran Đorđević, direktor ovog preduzeća posebno izdvoja upravoizgradnju brane Prvonek i akumulacionog jezera. - To je najveća kapitalna investicija u Vranju u novijem periodu. Ta brana je omogućila da imamo stabilno snabdevanje vodom.

Njena gradnja započeta je 1989. godine, a počela je sa radom 2005. godine, i jedna je od najviših brana u Srbiji, jer ima 95 metara. Trenutno, od ukupnih investicija u vrednosti 20 miliona evra koje realizujemo, pet miliona evra se odnosi na investicije potrebne za omogućavanje stvaranja čiste pijaće vode.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.