Prvo ti je gadno, a onda ti je tužno kad vidiš dete od 13 godina ubijeno od droge: Jeziv svet droge na BG žurkama! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube / Romana Vujasinovic

ispovesti rejvera

Prvo ti je gadno, a onda ti je tužno kad vidiš dete od 13 godina ubijeno od droge: Jeziv svet droge na BG žurkama! (VIDEO)

Kratak dokumentarni film "Rejv" sprovodi nas kroz život nekoliko rejvera koji su ispričali zbog čega je to njihov izbor, ali i kako je konzumranje "gudre" uticalo na njih
Objavljeno:

Beograd je oduvek poznat kao grad u kojem se partija. Ali onako baš. Do jutra, uz razne stimulative. Cirkanje, droga... Sve to ide jedno s drugim.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naravno, sigurno nećete otići na koncert Sinana Sakića, a da ste se pre toga nagutali eksera! I ovde nećemo pričati o spalavovima, kafanama i fensi klubovima. Pažnju poklanjamo rejvu.

foto: Profimedia

A njegove pristalice često znaju da kažu da je sve u ritmu i muzici koja "diže".

Rejv žurke koje smo gledali na filmovima stigle su u Srbiju odavno. Tehno, trens i uopšte elektronska muzika otvorili su jedan sasvim drugačiji svet. Iako svi rejvujemo s vremena na vreme, neki imaju dugogodišnji "staž" na ovakvim žurkama, a sve to sa sobom povlači i mnoge druge stvari.

Drogiranje, vozanje nekom od supstanci i po par dana. Posle žurke ide after, nakon aftera čil i tako u krug...

foto: Printscreen / Youtube / Romana Vujasinovic

Kratak dokomentarni film "Rejv" sprovodi nas kroz život nekoliko rejvera koji su ispričali zbog čega je rejv njihov izbor. Ali i kako je konzumranje "gudre" uticalo na njih.

Dule, Iva i Kiza bez problema pričali su o svojim doživljajima, drogiranju i načinu na koji ih ova muzika radi.

Kako kažu, na žurke su krenuli još sa 13, 14 godina. Najpre počne sa vikendom, onda se produži na svaki, a nekada zna da se krene sa partijanjem u četvrtak i da se završi u ponedeljak. A ako se zavozate... Pa, desi se da se izgura i naredna nedelja.

Bila sam dilerova devojka: Kako sam zamalo postala njegov partner u poslu!

Dule je objasnio da mu se često dešavalo da tokom sedam dana, samo jedan bude strejt. I kako kaže, stanje uma u trenutku kada ga "režu" i muzika i gudra za njega je neprocenjivo. Ali dodao je i da bi završio dva faksa da nije otišao na prvu MTV žurku.

Kizino prvo iskustvo na rejvu bilo je bez droge. To se desilo tad i nikad više. Kaže, "bolje razume muziku kada je urađen". A i čovek voli da ode ful opremom.

"Ja sam uvek pun droge. Bukvalno imam gudre za ceo klub. i onad volim da dam svima u klubu pa da nam svima bude do jaja".

Iva ne misli da je konstantno rejvovanje na nju ostavilo neke velike posledice, ali Duletu se često desi da zaboravi neku "običnu, osnovnu" reč kao na primer - kišobran!

foto: Printscreen / Youtube / Romana Vujasinovic

Svi se slažu oko jednog. Kada iskuliraju sa spidom, ekserima ili bilo kojom drugom gudrom, bar na nedelju dana nastaje - pakao. Depresija, paranoja, izgubljneost... Propratna dejstva nakon vozanja.

Čak bi više voleli da budu razapeti na krstu dve nedelje, nego da se u glavi dešava ono što se dešava kada rad prestane. Jer, po njima čovek sam sebe najbolje upozna kada se drogira. A tom spoznavanju po Kizi najbolji su esidi!

Ima tu još mnogo toga. Pogledajte ovaj kratak dokumentarni film pa procenite sami. Da li biste Vi izabrali rejv?

Sigurno ima rejvera koji će se pronaći u nekim delovima... Jer rejv = haos u glavi sjajna disko lopta...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.