MEŠTANI KRĆEVACA U STRAHU: Lovci sa puškama šetaju oko kuće, ispred nogu im je pao mrtav fazan
Ilustracija, Foto: RINA

au

MEŠTANI KRĆEVACA U STRAHU: Lovci sa puškama šetaju oko kuće, ispred nogu im je pao mrtav fazan

Kako kaže, ovakve situacije su se dešavale i ranije, čak su im jednom prilikom lovački psi udavili živinu

Objavljeno:

Sezona lova na divljač širom Srbije je u punom jeku, a nedelja je dan kad su šumski tragači najaktivniji. Međutim, prema rečima meštana sela Krćevac kod Topole, lovci sve češće sa svojim psima prilaze u neposrednu blizinu njihovih domova, zbog čega se plaše i za svoju bezbednost.

„Nije prvi put da se to dešava, bukvalno su nam ušli u dvorište. Dete je bilo napolju samo sam čula pucanj i u strahu istrčala napolje, fazan je proleteo pored kuće a lovci njih trojica su bili na oko 30 metara od naše porodične kuće. Strahujemo, ipak ovde ima dece, ima domaćih životinja oko kuće, ne bi trebalo toliko blizu da prilaze“ priča za RINU, zabrinuta majka iz Krćevaca.

Kako kaže, ovakve situacije su se dešavale i ranije, čak su im jednom prilikom lovački psi udavili živinu.

„Pre dve godine, psi su nam podavili kokoške, zatekli smo ih u dvorištu, lovaca nije bilo nigde. Sada smo ih videli kako tragaju za fazanom baš oko same kuće. Prinuđeni smo da nedeljom budemo u kući i da ne izlazimo napolje dok lov ne prođe“ kaže naša sagovornica.

Ona strahuje i od zalutalih metaka i napominje da zakon o lovu zabranjuje lov u pojasu uz naseljeno mesto. Međutim, u praksi je situacija dosta drugačija i nesavesnim lovcima je teško stati na put.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.