NAJGORE JE KAD MAMA PLAČE JER NEMAMO ŠTA DA JEDEMO: Pakao šestočlane porodice iz Vranja! (FOTO)
Foto: Marko Spirić

Užas siromaštva

NAJGORE JE KAD MAMA PLAČE JER NEMAMO ŠTA DA JEDEMO: Pakao šestočlane porodice iz Vranja! (FOTO)

Šestočlana porodica živi u trošnoj kučici, a njihov način življena svodi se na preživljavanje i osiguravanje egzistencije
Objavljeno:

Zdravko Petrov (38) i Jasmina Milosević (33) iz Vranja, nemaju posla, završili su osnovnu školu. U ovoj trošnoj kučici živi šestočlana porodica. Njihov način življena više se svodi na preživljavanje i osiguravanje egzistencije, nego na stvari koje čine sastavni deo života. Najveća želja im je kada bi imali siguran krov nad glavom sa najosnovnijim potrebama za život.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Marko Spirić

U nemalterisanoj sobi bez prozora sto, klupa i jedna jedina stolica, rasklimatani krevet i kredenac, sudopera i mali televizor. S druge strane sobe razvučena žica za veš, jorgani, ćebad i dečija garderoba, a na šporetu lonac vode za pranje. Nemaju ni sanitarni čvor. Život ih nije mazio, ali još uvek nije kasno da im se obezbede uslovi za normalan život onakav kakav ima većina nas. Najstarija ćerka Anđela (19), Marija (14), Stefan (12) i najmalđi Lazar koji ima 9 godina.

foto: Marko Spirić

Deca su željna svega, Jasmina kaže da ne pamti kada je svojoj deci pružila čokoladu ili bilo kakvu igračku. Anđela i Marija maštaju o svojoj sobi kako bi mogle da im dolaze drugarice, a Stefan i Lazar o igračkama i biciklu. Ne traže skupe igračke, niti traže tablet, pametan telefon, niti laptop to su za njih nedosanjani snovi. Svesni su da im roditelji ne mogu ispuniti želju, pa i pored nemaštine deca su nasmejana, komunikativna i druželjubiva. Najlepši dani detinjstva, i pored mukotrpne borbe roditelja da im pruže što više mogu, obojeni su sivilom nemaštine.

foto: Marko Spirić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.