EPIDEMIJA U PANČEVU: Šuga kod petoro đaka!
Foto: Zorana Jevtić

Bolest u školi

EPIDEMIJA U PANČEVU: Šuga kod petoro đaka!

Svi učenici koji su dobili šugu evidentirani su u istom danu, pregledani kod dermatologa, pa su lečenje nastavili kod kuće u izolaciji. U ovoj školi, kao i u njihovim domovima, u toku su pojačane epidemiološko-higijenske mere
Objavljeno:

Čak petoro učenika srednje medicinske škole "Stevica Jovanović" iz Pančeva obolelo je od šuge. Međutim, epidemiološka služba drži situaciju pod kontrolom, a prema tvrdnjama direktorke Zavoda za javno zdravlje iz Pančeva Ljiljane Lazić, zasad nema širenja bolesti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Svi učenici koji su dobili šugu evidentirani su u istom danu, pregledani kod dermatologa, pa su lečenje nastavili kod kuće u izolaciji. U ovoj školi, kao i u njihovim domovima, u toku su pojačane epidemiološko-higijenske mere.

- Reč je o sporadičnim slučajevima i epidemiolozi su odmah krenuli po kućama obolelih, gde su radili ankete. Pošto je petoro učenika obolelo, slučaj se tretira kao epidemija, ali su preduzete sve mere i nema naznaka o širenju i razloga za zabrinutost - kaže direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Ljiljana Lazić.

Kako je "Novostima" potvrđeno u ovoj školi, nema razloga za paniku ni među osobljem, ni među učenicima, pa se i praktična nastava u Opštoj bolnici nastavlja.

U školi "Stevica Jovanović" nastava se odvija uobičajeno, a zaposleni i učenici moraju da poštuju mere zaštite. Ono što je najbitnije je redovno i često pranje ruku, radi održavanja higijenskih uslova, kao i čišćenje kvaka i gelendera.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.