INSPEKTORI U AKCIJI: Oduzet majmun u Beogradu, traga se za još dva! (FOTO)
Foto: Eko.minpolj.gov.rs

smešten je na sigurno

INSPEKTORI U AKCIJI: Oduzet majmun u Beogradu, traga se za još dva! (FOTO)

Kako se navodi, držanje u zatočeništvu divljih životinja, u koje spadaju primati, ograničeno je samo na zoološke vrtove, prihvatilišta i naučne ustanove
Objavljeno: 10.11.2016. 09:39h

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine saopštila je danas da je od Beograđanina oduzela majmuna vrste "Macaca fuscata" zbog držanja u neprikladnim uslovima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!


Kako se navodi, držanje u zatočeništvu divljih životinja, u koje spadaju primati, ograničeno je samo na zoološke vrtove, prihvatilišta i naučne ustanove.

"Sve vrste primata su zaštićene Konvencijom o medjunarodnom prometu ugroženim vrstama divlje faune i flore (CITES) i nacionalnim propisima iz oblasti zaštite prirode", navedeno je u saopštenju.

foto: Eko.minpolj.gov.rs

Inspekcija je dodala da je majmun privremeno zbrinut u beogradskom Zoološkom vrtu, a da se i dalje traga za drugim makaka majmuna i jaguarom koji su nestali sa imanja u Srbobranu.

Ranije je inspekcija Pokrajinskog Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine oduzela tri odrasla medveda koje je stanovnik Srbobrana držao u neprikladnim uslovima.

Oduzeta su dva mrka medveda i jedan hibrid mrkog i polarnog medveda.

(Espreso.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media