UŽIČANIN OSVOJIO SVET: Čudili su se Markovoj ideji, sve dok nije otvorio prvi EKO HOSTEL (FOTO)
Foto: Priče sa dušom

pionir eko turizma

UŽIČANIN OSVOJIO SVET: Čudili su se Markovoj ideji, sve dok nije otvorio prvi EKO HOSTEL (FOTO)

Stvaralac koji je sve ovo osmislio je Marko Ristovski (32) iz Užica, hotelijer i licencirani turistički vodič, a pre svega revolucionar u našem zelenom turizmu i pokretač razvoja turizma u zapadnoj Srbiji
Objavljeno: 08:03h

Novinar portala Priče sa dušom, Nenad Blagojević, bio je gost Marka Ristovskog, koji je u onome što radi prvi! Marko je pionir eko turizma i pored prepreka uspeo je da ostvari svoj san.

Prenosimo vam priču Nenada Blagojevića u celosti.

"Na flaši rakije koja me je dočekala po ulasku u Eko-hostel Republik pisalo je „ne štedi“, isto kao na sanducima municije koji su u Drugom svetskom ratu dopremljeni iz obližnje fabrike i korišćeni tokom odbrane Kadinjače.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Priče sa dušom

To je ujedno bila jedina stvar drugačija od ekoloških postulata koji vladaju u ovom jedinstvenom smeštaju u Srbiji u kojem se čuvaju energija i voda, i gde kraj prekidača za struju piše da ih isključite kad god možete. Nameštaj je napravljen od euro-paleta koje bi, da sada nisu u udobnim krevetima, verovatno bile na stovarištu.

foto: Priče sa dušom

Stvaralac koji je sve ovo osmislio je Marko Ristovski (32) iz Užica, hotelijer i licencirani turistički vodič, a pre svega revolucionar u našem zelenom turizmu i pokretač razvoja turizma u zapadnoj Srbiji. Zahvaljujući njemu koji je pionirski otvorio Republik 2013. godine, dok su se ljudi iz okruženja krstili zbog te zamisli, danas u gradu na Đetinji postoji dvadesetak novih smeštajnih kapaciteta, a turisti iz sveta sve češće dolaze u ovaj kraj.

foto: Priče sa dušom
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.