AFERA PUTINOVO U SRBIJI: Dali ime selu po predsedniku Rusije, ali onda se desio PREOKRET! (FOTO)
Foto: Reuters, Facebook/Vladimir Solovyev

prekrstiše ga

AFERA PUTINOVO U SRBIJI: Dali ime selu po predsedniku Rusije, ali onda se desio PREOKRET! (FOTO)

U Medveđi je na stotinu mahala čija se imena ne zavode u zvanične knjige...
Objavljeno:

Sastala se dva meštana povratnika zapustele mahale Adžinci u Gornjem Gajtanu u opštini Medveđa, glasali i odučili da zaseoku sa napuštenim kućama i neobrađenim imanjima promene ime u – Putonovo, “в честь российского президента” i sve to preneli ruskom mediju, koji piše da je reč o selu i o Hadžincima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Čak je predsednik Mesne zajednice Gajtana Stevan Žugić za ovaj potez čuo od novinara.

LJUBAV PREMA BRATU! Putin u Srbiji dobio svoje selo, a uskoro će i ...(FOTO)

- U toj mahali preko zime žive 3 do 4 čoveka, a preko dvadesetak ljudi dođe u svoje vikendice tokom leta. Stvarno ne znam ko je to mogao da glasa. Ta dvojica što su napravila tablu s napisom Putinovo su povratnici, iz porodice Delabišić. Delibašići i Petrušići su žveli u Adžincima i povremo se vraćaju. Oni su tablu stavili na svom imanju, a svako ima pravo da svoj posed krsti kako god hoće - priča za Jugmediu Žugić.

U Medveđi je na stotinu mahala čija se imena ne zavode u zvanične knjige, objašnjavaju u lokalnoj samoupravi, gde su vest o Putinovu takođe čuli od novinara.

Gornji i Donji Gajtan, najrazuđenije selo u opštini Medveđa, naselili su Crnogorci iz Crne Gore krajem 19. veka, kao hrabri junaci koji će čuvati granice Obrenovićeve Srbije od Turaka, uz velike počasti i vidu ogromnih poseda. Ruski portal piše da (H)Adžinci nosi ime još iz turskog doba, pa su meštani i iz tog razloga promenili ime svojoj mahali.

Delibašići se inače nisu javljali na poznate telefone.

(Espreso.co.rs / Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.