AERODROM ZAUZELI TERORISTI, VOJSKA POSLATA DA GA ODBRANI: Nastavljena vojna vežba Slovensko bratstvo (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane

uništavanje potencijalne opasnosti

AERODROM ZAUZELI TERORISTI, VOJSKA POSLATA DA GA ODBRANI: Nastavljena vojna vežba Slovensko bratstvo (FOTO)

Na aerodrom se spustilo i rusko transportno vozilo BMD - 2
Objavljeno:

Vojna vežba "Slovensko bratstvo 2016" na kojoj učestvuju pripadnici oružanih snaga Srbije, Rusije i Belorusije nastavljena je na aerodromu Kovin.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema scenariju, aerodrom su zauzeli "teroristi" grupe "Azan", a po nalogu SB Ujedinjenih nacija grupa pripadnika vojske Srbije, Rusije i Belorusije poslata je da ga oslobodi.

Pripadnici Oružanih snaga Rusije kao i pripadnici naše vojske desantirali su iz helikoptera Mi-17 i Mi-8 i iz aviona "iljušin" 76. Na aerodrom se iz "iljušina" spustilo i rusko transportno vozilo BMD-2.

foto: Ministarstvo odbrane

Vežbi su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba general -potpukovnik Jovica Draganić, zamenik načelnika Štaba vazdušno-desantnih snaga ruske vojske Oleg Poljgujev i zamenik načelnika komande za specijalne operacije Oružanih snaga Belorusije Oleg Pejčevski.

Počela vojna vežba Slovensko bratstvo 2016! (FOTO) Komandant specijalne brigade vojskeSrbije general Zoran Veličković rekao je nakon okončanja današnjih vežbi da su tri vojske, iako imaju različite uniforme i govore tri jezika, uspešno realizovale zadatak borbe protiv terorista.

foto: Ministarstvo odbrane

I Poljgujev je vežbu, koja je izvedena u veoma teškim meteorološkim uslovima, ocenio najboljom ocenom — odlično. Pripadnici multinacionalnih snaga sutra će vežbe izvoditi na strelištu „Orešac“, koje će, takođe, očistiti od terorista.

foto: Ministarstvo odbrane

Vežba „Slovensko bratstvo“ završiće se u sredu na poligonu Pasuljanske livade, gde će bojnim gađanjem vojnici Srbije, Rusije i Belorusije uništiti poslednje uporište terorista.

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.