Mafini sa likom Van Goga i Frida Kalo torta: Saša je najgenijalniji umetnik za slatkiše koji pravi čuda! (FOTO)
Foto: Printskrin / Fejsbuk / Saša Aleksić

predobro!

Mafini sa likom Van Goga i Frida Kalo torta: Saša je najgenijalniji umetnik za slatkiše koji pravi čuda! (FOTO)

U skromnoj kuhinjici Saše Aleksića (23) u Nišu uz namirnice koje nabavlja u marketima, alata koji kupuje preko interneta i nemerljivu maštovitost nastaju jestiva remek-dela koja vidite na fotografijama
Objavljeno:

Ovom Nišliji poreklom iz Svrljiga dovoljno je da pusti umirujuću muziku i da se prebaci u svoj svet i tada mu, dekorisanje ide kao podmazano, a kreativnost sama nadolazi. Ponekad prođu i desetine sati, a Saši se čini da je u umetničkom zanosu tek pola sata.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Mada i sam, kako kaže, ne voli da slika na platnu, na fejsbuku je otvorio stranicu Crumb.s i počeo da prenosi najčuvenija dela na kolače, mafine, torte i druge poslastice.

Najviše ga inspirišu impresionizam, dadaizam i moderna umetnost. Za sada je kroz deserte predstavljao neke od najpoznatijih umetnika i njihova najprepoznatljivija dela, a planira da odradi i neke nama manje poznate poput Marsela Dišana ili Kazimira Maljeviča.

ALAL VERA: Novac skupljen za lečenje male Lene (2) biće vraćen donatorima

– Niko se iz moje porodice profesionalno ne bavi poslastičarstvom, ali i majka i tetka su majstori za pravljenje slatkiša. Kao mali uvek sam voleo da se motam po kuhinji dok bi one nešto pravile. Danas mi je motivacija izrada poslastica i tada se osećam ispunjeno i srećno. Najdraži deo je dekorisanje, odnosno oslikavanje i na njega potrošim najviše vremena jer volim da sve odradim natenane kako bi rezultat bio besprekoran. Veoma veliku pažnju posvećujem detaljima i volim da je sve „pod konac“ – objašnjava Saša.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.