KORONA U LOZNICI: Manje pregleda i hospitalizovanih, dok je na kovid odeljenju preminulo TRI pacijenta
Bolnica, Foto: EPA / GIUSEPPE LAMI

pandemija

KORONA U LOZNICI: Manje pregleda i hospitalizovanih, dok je na kovid odeljenju preminulo TRI pacijenta

Ohrabrujuće vesti stižu iz šabačkog Zavoda za javno zdravlje da je tokom prethodnog dana u Mačvanskom okrugu bilo manje i novopozitivnih i obolelih

Objavljeno:

U četvrtak je bilo manje pregleda u Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’, manje snimanja pluća kao i hospitalizovanih, ali su na kovid odeljenjima preminula još tri pacijenta, tako da ih je ukupno trideset ovoga meseca izgubilo bitku.

U Trijaži je primljen 231 pacijent, 37 manje nego u sredu, od kojih se 73 javilo prvi put sa simptomima moguće kovid infekcije, dok su ostali imali kontrolne preglede. Infektologu je iz Trijaže upućeno 58 pacijenata na dodatni pregled, gde su ukupno obavljena 132 pregleda osoba sa simptomima mogućeg kovida pri čemu njih 29 nije ranije dolazilo.

Trenutno je na kovid odeljenjima Opšte bolnice Loznica na bolničkom lečenju 137 kovid pacijenata, pet manje nego juče, deset je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a jedan pacijent je intubiran. Ohrabrujuće vesti stižu iz šabačkog Zavoda za javno zdravlje da je tokom prethodnog dana u Mačvanskom okrugu bilo manje i novopozitivnih i obolelih. Potvrđena su 242 pozitivna uzorka na kovid – 19, 65 manje nego dan pre, dok je obolelih 4.400, 119 manje nego u prethodnom izveštaju.

Šabac je uporno trocifren i imao je 117 novozaraženih, Loznica 45, Bogatić 20, Vladimirci 19, Koceljeva 16, Ljubovija deset dok ih je u Malom Zvorniku bilo osam, a Krupnju sedam. Nastavljeno je smanjenje broja obolelih u Šapcu, za 42, i sada ih je 1.929, kao i u Loznici za identičan broj pa sada ona ima 1.035 bolesnih. U Bogatiću je 369 obolelih od korone, Ljuboviji 279, Krupnju 249, Koceljevi 219, Vladimircima 203, a 117 ih je u Malom Zvorniku.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.