NOVA INDUSTRIJSKA ZONA SEVER OČEKUJE PRVE INVESTITORE: Mogućnosti su velike
Zorica Popović, načelnica urbanizma, Foto: Emilija Jovanović

spremna za investitore

NOVA INDUSTRIJSKA ZONA SEVER OČEKUJE PRVE INVESTITORE: Mogućnosti su velike

Mi smo postojeći tehnološki park, u okviru grada, popunili, a Severnu zonu smo izmestili van Vršca i dali značajne mogućnosti velikim investitorima

Objavljeno:

Grad Vršac krenuo je sa izgradnjom druge po redu industrijske zone pod nazivom "Sever" koja će obezbediti dovoljno mesta za zainteresovane investitore, ali i nova ulaganja u razvog grada. Ova zona smatra se i čistom zonom, s obzirom da će se zahtevati poštovanje zaštite životne sredine, što znači da veliki zagađivači neće moći da dođu, kao i da će oni koji stignu biti dužni da ispoštuju sve uslove.

Načelnica urbanizama, Zorica Popović otkrila je koliki je značaj nove industrijske zone za grad Vršac.

-Grad Vršac ima veću potrebu da izgradi zonu i ovih dana je upravo završena projektna dokumentacija. Građevinska dozvola je urađena pre 5 meseci, a sada su gotovi svi projekti za izvođenje i izgradnja Severne zone može da otpočne. Zona je namenjena prvenstveno proizvodnji i poslovnim aktivnostima manjeg i većeg obima, uz zadovoljavanje uslova zaštite životne sredine. U okviru zone, planiran je razvoj farmaceutske, prehrambene i elektronske industrije, a kao kompaktibilne namene mogu se pojaviti logistički centri, tehnološki parkovi, poslovni inkubatori, istraživačko- razvojne institucije, mali proizvodni pogoni, odnosno mala i srednja preduzeća, infromatičko-tehnološka i telekomunikaciona industrija, kao i delatnosti iz komercijalnih usluga- istakla je.

vršac
foto: Emilija Jovanović

Popović je dodala da je dosta toga moguće uraditi u Severnoj zoni, u kojoj grad Vršac ima veliki broj zemljišta. U prvoj fazi projektovana je na 20 hekatra, a u zavisnosti od njene popunjenosti, grad će ići dalje.

- Sadašnja izgradnja Severne zone podrazumeva dovod vode, taj projekat već posedujemo i ovih dana se kreće sa izgradnjom dovodnika vode od grada do Severne zone. Dugačak je oko 9 kilometara i to je vrlo složen proces. U okviru Severne zone vrši se opremanje vodom, kanalizacijom, prikupljanjem i prečišćavanjem otpadnih voda, električnim vodovima i svim onim što je neophodno budućim investitorima za rad- poručuje Popović.

Severna zona ima veliki značaj za grad Vršac ali i za investitore

- Mi smo postojeći tehnološki park, u okviru grada, popunili, a Severnu zonu smo izmestili van Vršca i dali značajne mogućnosti velikim investitorima. Ova izgradnja je interesantna svima onima koji žele da posluju sa Evropskom Unijom, jer je udaljena svega 4 kilometra, zatim Severna zona je blizu regionalnog puta za Novi Sad, železnica koja vodi za Rumuniju je sa njene desne strane, a tu se planira i intermodalni transport.

Severna zona je spremna za javnu nabavku, a svi investitori kojima su saobraćaj i komunikacije bitne stavke, prepoznaće grad Vršac, zaključuje Popović

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Vršca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

(Espreso/ Vanja P.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.