DIMNIČARI IMAJU PUNE RUKE POSLA: Pozivi samo STIŽU, širom prestonice se čiste ODŽACI
Kuća, Foto: Printscreen/youtube

NISTE ZNALI TO

DIMNIČARI IMAJU PUNE RUKE POSLA: Pozivi samo STIŽU, širom prestonice se čiste ODŽACI

Broj poziva je povećan u ovo doba godine - kažu u preduzeću "Dimničar". - Kada je naš telefon preopterećen, "Beokom" nam prosleđuje zahteve koji su stigli putem elektronske pošte

Objavljeno:

Zbog hladnog talasa telefoni Komunalnog preduzeća "Dimničar" prebukirani su od poziva onih koji čišćenje dimnjaka nisu obavili pre početka sezone. I tako, 200 poziva na dnevnom nivou.

Kako za "Novosti" objašnjavaju u pomenutom preduzeću, pozivi pristižu iz svih delova grada. I uprkos apelima da to čine na proleće i leto, pred početak svake sezone ista je situacija.

- Broj poziva je povećan u ovo doba godine - kažu u preduzeću "Dimničar". - Kada je naš telefon preopterećen, "Beokom" nam prosleđuje zahteve koji su stigli putem elektronske pošte. Disciplinovani korisnici već su pripremili svoje dimnjake i ložišne uređaje za grejnu sezonu. Oni koji nisu, čekaju i nekoliko dana na izlazak dimničara jer kotlovi i peći ne mogu da rade u isto vreme kada se obavlja čišćenje. Zapušten dimnjak zahteva vreme da se očisti, obnovi i osigura za rad, a dok se taj posao ne obavi, dimnjak se stavlja van funkcije zbog bezbednosti.

Trenutno se na izlazak "čoveka srećne i garave ruke" čeka dva dana. Uskoro će se period od poziva do intervencije odužiti.

- Očekujemo da polovinom oktobra taj broj pređe i 300 poziva dnevno. Preporučujemo građanima da se naoružaju strpljenje, o sledeće godine otvore vrata svojih domova u prolećnim i letnjim mesecima - navode u "Dimničaru".

Ipak, zakasnele prijave nisu jedini razlog što se izlazak dimničara na teren čeka. Nedovoljno interesovanje mlađih generacija za ovo čađavo zanimanje dovelo je do manjka ovih radnika.

Cena usluge komunalnog preduzeća "Dimničar" nije se menjala od 2011. Čišćenje sugrađane košta 1,38 dinara po kvadratu stamebnog prostora mesečno. Za stan od 50 kvadrata, staje godišnje oko 240 dinara.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.