ĐURIĆ DAO PROGNOZU ZA CEO OKTOBAR! Stižu KIŠA i KOŠAVA, a otkrio je za Espreso i kakve TEMPERATURE nas ČEKAJU
Meteorolog Đurić upozorio na Košavu, Foto: Beta/Emil Vas/Espreso/Emilija Jovanović

prognoza za jesen

ĐURIĆ DAO PROGNOZU ZA CEO OKTOBAR! Stižu KIŠA i KOŠAVA, a otkrio je za Espreso i kakve TEMPERATURE nas ČEKAJU

- Sredinom nedelje, u sredu, stižu oblaci, a sa njima i kiša, te nas do petka očekuje oblačno vreme sa povremenom kišom, uz postepeni pad temperature, rekao je Đurić

Objavljeno:

Ušli smo u oktobar mesec, a temperature nas i dalje uspevaju iznenaditi, s obzirom na njihov povremeni rast.

Razgovarali smo sa poznatim meteorologom Đorđem Đurićem i pitali ono što zanima sve stanovnike Srbije- kakva će biti jesen i da li smo sa letnjim temperaturama potpuno završili.

- Vikend za nama je obeležilo sunčano i stabilno vreme, sa dosta svežim jutrima, što nam već ukazuje da smo dublje zakoračili u jesen. Početkom naredne sedmice očekuje nas sunčano vreme, uz hladna jutra, ali tokom dana će biti toplo, nešto iznad proseka za početak oktobra. Temperature će biti oko 25 stepeni.Sunčano vreme će biti praćeno košavom i biće najjača na jugu Banata, rekao je Đurić za Espreso i dodao:

- Sredinom nedelje, u sredu, stižu oblaci, a sa njima i kiša, te nas do petka očekuje oblačno vreme sa povremenom kišom, uz postepeni pad temperature. U četvrtak i petak stižu prave jesenje temperature oko 15 stepeni. U prvoj polovina oktobra sledi pogoršanje, a od sredine meseca sledi suvo, promenljivo oblačno i hladno vreme u skladu sa kalendarom. Sa temperaturama od preko 30 stepeni smo završili, a ovih dana imaćemo vrednosti oko 25 stepeni. Ako se vratimo u prošlost vidimo da smo imali i prethodnih godina, do kraja oktobra, temperature do 28,29 stepeni. Ali njih neće biti na vidiku nakon što prođu ovi topliji dani, naveo je Đorđe Đurić.

Ipak, oktobar kako je rekao, i dalje može da nas iznenadi.

- U ovom periodu, pri ruci će nam biti potrebna i topla i laganija garderoba, jer su noći i jutra hladna, a već od ponedeljka rastu temperature do 25 stepeni. Ujutru će nam trebati jesenja garderoba, a tokom dana laganija. Važno je da nam od sredine sedmice pri ruci bude prava jesenja odeća, što znači da smo već i odmakli u jesen. Mogući su lepi dani i u oktobru, ali smo sa letom zvanično završili, naveo je poznati meteorolog.

(Espreso/ Vanja P.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.