SERGEJ IMA TUMOR NA MOZGU, A SAD SE SUOČIO SA VELIKIM GUBITKOM! Tata mu je umro od KORONE, sada smo NAJPOTREBNIJI
Sergej Milićević, Foto: Privatna arhiva

pokažimo humanost

SERGEJ IMA TUMOR NA MOZGU, A SAD SE SUOČIO SA VELIKIM GUBITKOM! Tata mu je umro od KORONE, sada smo NAJPOTREBNIJI

Prethodnih 10 godina Sergej se leči na klinici Acibadem u Istanbulu

Objavljeno:

Sergej Milićević je rođen 15.05.2011. godine u Beogradu. Trudnoća majke je bila uredna i redovno kontrolisana. Svojim rođenjem je obradovao i svog starijeg brata koji ga je kući sa nestrpljenjem čekao.

Sve se činilo u redu do trenutka kada je Sergejeva mama primetila promene u njegovom pogledu. Tada je imao svega 8 meseci. Odlaskom kod lekara, detaljnom dijagnostikom dobili su zastrašujuću dijagnozu. Tumor na mozgu!

Jasna i Sergej
foto: Privatna arhiva

Prethodnih 10 godina Sergej se leči na klinici Acibadem u Istanbulu. Nakon brojnih intervencija, hemioterpija, zračenja, tri operacije, ove godine je došlo do recidiva bolesti i potrebe za još jednom hirurškom intervencijom.

Usledio je još jedan šok. Sergej je sa roditeljima krajem jula 2021. godine otišao u Istanbul na onkološki kontrolni pregled gde im je saopšteno da je zapušen rezervoar koji je ugrađen na prethodnoj operaciji uz pomoć kog se izvlači sadržaj ciste koju tumor pravi.

Hitno je potrebno uraditi novu operaciju da bi se rezervoar zamenio i cista ispraznila kako ne bi vršila dodatni pritisak na okolne centre i tkivo.

Nakon operacije Sergej mora nastaviti lečenje putem hemioterapija.

Obzirom da je čekanje pregleda lekara zahtevalo višečasovni boravak u bolnici, a situacija sa Kovid-19 je i u Turskoj vrlo nepovoljna, na žalost i Sergej i njegovi roditelji su se zarazili.

Pomoć za Sergeja
foto: Fondacija Budi human

Njegova mama se oporavila, ali je otac nakon višenedeljnog boravka u bolnici, preminuo u Istanbulu 20.09.2021. godine, a sav novac koji je bio prikupljen za Sergejevo lečenje preusmeren je upravo za lečenje njegovog oca, ali sudbina je drugačije htela.

Ekipa portala Espreso kontaktirala je Sergejevu majku, Jasnu Milićević, koja trenutno prolazi kroz veoma težak životni period. Jasna je diplomirani arhitekta, ali je nažalost nezaposlena i sada smo joj preko potrebni.

"Borimo se, onako kako mora. Sve vreme sam bila uz svog supruga. Moramo biti hrabri. Nema vremena za plakanje, jer je pred nama bitka za život koju moramo dobiti", rekla je majka dečaka za naš portal.

U prethodne dve operacije je bila uključena fondacija "Podrži život", a sada Sergeju možete da pomognete preko fondacije "Budi Human".

Mesečno, samo za hemioterapije ona mora izdvojiti 4.200 evra. Osim toga, sredstva su Sergeju potrebna za lečenje, operativne zahvate, specijalističke preglede i kontrole, rehabilitaciju, lekove, PCR testove, prevodilačke usluge kao i za putne troškove i smeštaj.

Kako bi Sergej pobedio opaku bolest potrebno je oko 80.000 evra i to na neki od sledećih načina:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1119 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1119 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216645-30

Uplatom na devizni račun: 160600000121706337 IBAN: RS35160600000121706337 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Na sajtu ove Fondacije možete dobiti instrukcije za uplatu pomoći na druge načine, kao i podatak koliko novca je do sada prikupljeno.

Zajedničkim snagama možemo učiniti da mali Sergej pobedi opaku bolest i da osmeh ne skida sa lica!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.