Pešadijska četa Vojske Srbije na vežbi u Nemačkoj
Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane Srbije, Ministarstvo odbrane

važno

Pešadijska četa Vojske Srbije na vežbi u Nemačkoj

Ovo je četvrto učešće jedinica Vojske Srbije na vežbama iz serije "Ukrštene sablje", a prvi put je uzela učešće 2012. godine, sa jednim pešadijskim vodom

Objavljeno: 20:02h

Pešadijska četa iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske učestvuje na međunarodnoj vežbi "Ukrštene sablje 21", koja se od 3. do 29. septembra održava u multinacionalnom centru za obuku "Hoenfels" u Nemačkoj.

Vežbu su organizovale Evropska i Afrička komanda Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, a na njoj ove godine, osim iz SAD i Srbije, učestvuju i pripadnici oružanih snaga Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Velike Britanije, Madjarske, Moldavije, Italije, Litvanije, Poljske, Rumunije, Severne Makedonije, Ukrajine i Francuske.

"Cilj vežbe je razvoj interoperabilnosti i međusobnog razumevanja kopnenih vojski partnerskih zemalja u toku izvodjenja operacija podrške miru, a tokom višenedeljnog boravka na poligonu u Nemačkoj uvežbavaju se taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju prilikom napadnih i odbrambenih operacija na taktičkom nivou i borbe u urbanoj sredini", saopštilo je Minstarstvo odbrane.

Ovo je četvrto učešće jedinica Vojske Srbije na vežbama iz serije "Ukrštene sablje", a prvi put je uzela učešće 2012. godine, sa jednim pešadijskim vodom.

Od 2016. godine na ovoj vežbi učestvuje po jedna pešadijska četa iz sastava Kopnene vojske.

Bonus video:

01:32

REŠENO PITANJE ZAŠTITE SRPSKOG NEBA! Vlade Radulović OTKRIO kako protiče MODERNIZACIJA srpske vojske

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.