Tri Iljušina sa ruskim i beloruskim padobrancima stigla u Srbiju
Foto: Nebojša Mandić

sleteli na batajnicu

Tri Iljušina sa ruskim i beloruskim padobrancima stigla u Srbiju

Tri vojno-transportna ruska aviona „Iljušin“ sa 212 pripadnika ruske vojske doletela su na batajnički aerodrom zbog učešća u vojnim vežbama „Slovensko bratstvo 2016“
Objavljeno:

Zajedno sa ruskom vojskom došlo je i 56 pripadnika Oružanih snaga Republike Belorusije, a na vežbama će učestvovati i 450 pripadnika srpske vojske.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pored ljudstva, Rusija je u Srbiju dopremila i tri oklopna vozila „Be-Em-De 2“, mala bespilotna izviđačka letelica „Tahion“, kao i četiri kvada.

Kako je ranije najavljeno, vežbe će biti održane od 3. do 9. novembra na aerodromima i poligonima Vojske Srbije, sa ciljem da se unaprede operativne sposobnosti za rešavanje taktičkih i vatrenih zadataka za izvođenje protivterorističke operacije u multinacionalnom okruženju.

foto: Nebojša Mandić

Tokom vežbi biće prikazano izvršenje padobranskog i helikopterskog desanta, desantiranje borbenih oklopnih vozila, obezbeđenje desantne prostorije, izvršenje marša, zauzimanje linije blokade, izvršenje napada na terorističku bazu, izviđanje pobunjeničkih položaja upotrebom bespilotnih letelica, kao i artiljerijska priprema napada, vazduhoplovna vatrena podrška napada, sanitetska evakuacija, dejstvo na oteto vozilo i uništenje eksplozivne naprave.

Vežbe će se izvoditi paralelno na automatizovanom strelištu „Orešac“, na poligonu „Pasuljanske livade“, kao i aerodromima „Kovin“ i „Batajnica“.

U Srbiju je doputovao i Ansambl vazdušno-desantne vojske Oružanih snaga Ruske Federacije, koji će sa Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ održati zajedničke koncerte u Nišu, za pripadnike Vojske Srbije i građanstvo 6. novembra sa početkom u 19 časova, i za učesnike vežbi u Pančevu 13. novembra. Inače, prve vojne vežbe „Slovensko bratstvo“ održane su prošle godine u blizini Novorosijska.

(Espreso.co.rs / Sputnik News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.