PRIČA KOJA JE UZDRMALA SRBIJU: Mladom naučniku PRESAĐENO SRCE u Beču iako su naši lekari tvrdili da mu NIJE POTREBNO! (FOTO)
Foto: Facebook / Srce za Milošev osmeh

U austriji hoće, a naši neće

PRIČA KOJA JE UZDRMALA SRBIJU: Mladom naučniku PRESAĐENO SRCE u Beču iako su naši lekari tvrdili da mu NIJE POTREBNO! (FOTO)

Na Fejsbuk profilu “Srce za Milošev osmeh” objavljeno je da je Miloš novo srce dobio 27. oktobra, da je dobro i da je pored njega majka, kao i da su svi srećni zbog uspešno izvršene transplantacije
Objavljeno:

Mladom naučniku Milošu Nikoliću urađena je transplantacija srca u AKH klinici u Beču, iako su naši lekari rekli da mu transplantacija uopšte nije potrebna, objavio je "Blic".

Na Fejsbuk profilu “Srce za Milošev osmeh” objavljeno je da je Miloš novo srce dobio 27. oktobra, da je dobro i da je pored njega majka, kao i da su svi srećni zbog uspešno izvršene transplantacije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Miloš (30) je u žižu javnosti dospeo kada je Miljko Ristić, koordinator za transplantaciju i bivši direktor Kliničkog centra Srbije (KCS), javno pozvao da se obustavi akcija prikupljanja pomoći za mladića, uz tvrdnju da on nije kandidat za transplantaciju i da može sasvim normalno da živi.

Nakon toga Miloš i njegova majka Nada otputovali su 27. januara ove godine u Beč kako bi čuli drugo mišljenje. Međutim, čim je primljen u AKH kliniku, Milošu je stalo srce, i to četiri puta.

U izveštaju AKH klinike pisalo je da on ima veliku potrebu za srčanom transplantacijom. Stavili su ga 28. januara na listu za transplantaciju, ali je ubrzo skinut jer, kako je navedeno, “sa srpskim državljanstvom listing preko Eurotransplanta nije moguć”. Zato su bile potrebne garancije Ministarstva zdravlja i KCS da će dodatni troškovi biti plaćeni ukoliko bude komplikacija, što je ministarstvo i dalo.

foto: Facebook /Srce za Milošev osmeh

I pored toga, dr Ristić, koordinator za transplantaciju u KCS, javno je istupio i izričit bio u tome da Miloš nije kandidat za transplantaciju srca. Još je rekao da mladi naučnik može normalno da živi i da bi bila velika bruka da je otišao u neki evropski centar na lečenje. Tim izjavama je direktno ugrozio Milošev život, iako on nikada nije bio njegov pacijent.

Kada su lekari u Beču ustanovili da mu je ipak potrebna transplantacija i nakon što je Ministarstvo dalo podršku da Miloš može da nastavi lečenje u Beču, dr Ristić je zaćutao i više nije želeo da daje izjave.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.