SKANDAL NA ETF: Tajno izglasali otkaz još jednog profesora!
Foto: Večernje novosti

Regularno ili osveta

SKANDAL NA ETF: Tajno izglasali otkaz još jednog profesora!

Ostojić tvrdi da je ovakva odluka osveta za njegovo sindikalno delovanje i raskrinkavanje nepravilnosti u radu fakulteta. On kaže da su rezultati tajnog glasanja na ETF i brojani tajno, što je mimo propisa, pa se žalio Ministarstvu prosvete
Objavljeno:

Posle slučaja Ivana Medenice sa Fakulteta dramskih umetnosti i Ljiljane Blagojević, sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koje veća nisu izabrala za redovne profesore, iako su ispunili sve uslove, isto se dogodilo i Stanku Ostojiću sa Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu, objavile su "Novosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Mešovita komisija koja je ocenjivala njegov profesionalni rad dala je pozitivno mišljenje, potom je kadrovska komisija potvrdila da ispunjava uslove, izborno veće je na tajnom glasanju odlučilo drugačije.

Tačnije, kako je Ostojić magistrirao i doktorirao na Elektrotehničkom fakultetu, morao je prvo da dobije saglasnost veća na tom, matičnom fakultetu. Tajnim glasanjem nije podržan. A kada matično veće kaže "ne", onda i izborno veće drugog fakulteta, po pravilu, ne odstupa od tog stava.

- Za 21 godinu rada prošao sam sve faze, od asistenta, preko docenta, do vanrednog profesora. Na kraju januara ističe moj petogodišnji ugovor o radu, tada ću ostati bez posla. Jer, sva zvanja pre redovnog profesora imaju ugovor na određeno. Ne mogu ponovo da budem biran u vanrednog, jer je već pokrenuta procedura za redovnog. Ispunio sam sve uslove za redovnog profesora, ali su očigledno lobiranja presudila - kaže Ostojić za "Novosti".

Ostojić tvrdi da je ovakva odluka osveta za njegovo sindikalno delovanje i raskrinkavanje nepravilnosti u radu fakulteta. On kaže da su rezultati tajnog glasanja na ETF i brojani tajno, što je mimo propisa, pa se žalio Ministarstvu prosvete.

- Brojali su tajno, pa se ispostavilo da mi nedostaje jedan glas, a u isto vreme jedan listić se navodno izgubio, pa se pojavio posle nekoliko dana. Želim da nezavisna komisija Ministarstva preispita kako su brojani glasovi - napominje Ostojić.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.