Voleo je da naručuje Prvi poljubac u kafani: Tijanićeve kolege otkrivaju ono što nikad niste čuli o Glavonji! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

talenat, 1 u milion

Voleo je da naručuje Prvi poljubac u kafani: Tijanićeve kolege otkrivaju ono što nikad niste čuli o Glavonji! (FOTO)

Tog 28. oktobra kao munja je odjeknula vest da je preminuo Aleksandar Tijanić. Poštovan od kolega, pravi profesionalac, uvek dosledan sebi, oštar i pravičan
Objavljeno: 18:37h

Tijanić je rođen 1949. godine u Đakovici na Kosovu, studirao je Fakultet političkih nauka i profesionalnu novinarsku karijeru započeo je kao saradnik u nedeljniku NIN.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zanimljiva informacija je da on nikada nije završio fakultet, a bio je izvrstan novinar. Imao je kolumne koje su izazivale veliku pažnju, upravo zbog njegovog načina pisanja.

BK, Treći kanal, Politika... Nekada najgledanije televizije, danas samo uspomene (VIDEO) (FOTO)

Umeo je da bude surov, ali uvek iskren i dosledan sebi.

- Kad već tvrde da sam teško bolestan, neka vide da sam na samrti zdraviji nego za života, rekao je Tijanić u intervjuu Nedeljniku i naglasio da je namerno obukao crnu majicu kao deo autoožaljivanja.

Olivera Kovačević ima samo reči hvale za svog prvog urednika i prijatelja.

foto: Dragana Udovičić

- Moj prvi glavni urednik na televiziji Politika je ujedno kriv što ja i dalje radim na televiziji. Niko ne može da spori da je bio gromovnik u javnom životu, a u odnosu prema nama mladim kolegama koji stasavaju u novinare, ponekad blag, poenekad oštar, ali uvek zaštitnički nastrojen kada oluja dolazi od nekih moćnih. Jednom prilikom na TV Politika 1994. godine kada je izbio veliki skandal u Skupštini Srbije, kada su radikali ostali zatvoreni u skupštinskoj sali, svim novinarima je bio zabranjen pristup. Tada je obezbeđenje iznosilo Tomislava Nikolića i druge poslanike, a naša ekipa TV Politike, snimatelj Saša Vukmirović i ja uspeli smo da se provučemo i preko vrata snimimo ovaj događaj.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.