MANASIJA IZ GORNJE SABANTE NAPUNILA 100 GODINA, SAD OTKRIVA TAJNU DUGOVEČNOSTI! Ovo NE PIJE već 10 godina!
Rođendan, Foto: Grad Kragujevac

NEVEROVATNO

MANASIJA IZ GORNJE SABANTE NAPUNILA 100 GODINA, SAD OTKRIVA TAJNU DUGOVEČNOSTI! Ovo NE PIJE već 10 godina!

Manasija Milenković iz sela Gornja Sabanta zakoračila je u novi vek. Napunila je 100 godina, i proslavila rođendan

Objavljeno:

Ova vitalna starica je goste dočekala na kapiji. Za trocifreni rođendan je od grada Кragujevca dobila je cveće, tortu i zlatnik sa likom Svetog Đorđa, koji je uručio gradonačelnik Nikola Dašić.

Rođendan starice
foto: Grad Kragujevac

- Sto leta nije malo. Retki među nama imaju tu sreću i privilegiju da na rođendanskoj torti ugase 100 svećica, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić, čestitajući rođendan.

Uz želju da u krugu svoje porodice i prijatelja proživi još mnogo lepih trenutaka i da svaki novi dan donese radost u njen život, Dašić je poručio Manasiji da “ne gleda u kalendar”.

Manasija je rođena 1. septembra 1921. godine u selu Velike Pčelice. Udajom za supruga Radomira došla je u Gornju Sabantu. Nije bilo lako rađati i čuvati decu, raditi u polju i oko stoke. Pamti samo lepe trenutke.

Njeno najveće bogatstvo su dve ćerke i sin, troje unučadi i jedno praunuče. Zdravlje je uz redovnu terapiju dobro služi, izdao je samo sluh, kaže Manasija, koja u svojoj kući u Gornjoj Sabanti živi sama.

- Navikla sam na svoje dvorište. Imala sam svaku pažnju, ali smetalo mi je da sedim po stanovima po ceo dan i da ne radim ništa, priča Manasija, koja već deset godina ne pije kafu kako bi očuvala zdravlje već samo čaj od šipurka.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.