Jedini Amiš u Srbiji dobio državljanstvo! Zove se Kristofer i obožava sarmice kao pravi Srbin! (FOTO)
Foto: AP/ilustracija

brat naš!

Jedini Amiš u Srbiji dobio državljanstvo! Zove se Kristofer i obožava sarmice kao pravi Srbin! (FOTO)

Nakon što se pre gotovo tri godine iz Virdžinije doselio u Nišku Banju, jedini Amiš u Srbiji, Kristofer Petrović nedavno je dobio srpsko državljanstvo
Objavljeno:

Srpsko državljanstvo je prva stvar kojom se Petrović pohvalio.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sam proces nije bio nimalo lak i trajao je mnogo dugo, ali je, objašnjava on, napokon uspeo da postane državljanin Srbije, što je bila njegova najveća želja od kada je pre par godina, tokom svog putovanja po Evropi, izdvojio jedan dan da poseti selo odake je njegov deda Denča pre više od jednog veka krenuo u Sjedinjene Američke Države u potrazi za boljim životom.

Amiši se kunu u ovaj lekoviti napitak, probajte ga i vi (FOTO)

foto: AP / Ilustracija

Iako je po dolasku u Banju imao mnogo problema sa rodbinom oko parcela koje mu pripadaju, Petrović kaže da je sada sve u redu i da je napokon uspeo da dokaže da je zaista unuk Denče Petrovića i da su rođaci shvatili da on ima podjednaka prava na imanje kao i oni.

"Kada sam se doselio u Nišku Banju i rešio da obrađujem zemlju svog dede, rođaci su bili prilično iznenađeni, negodovali su, pretili mi, angažovali advokate i sumnjali su u moje poreklo. To mogu da razumem, jer niko od moje porodice nije ovamo ranije dolazio. Deda je u Americi mnogo radio, nije puno pričao o zavičaju, pa ni moj otac nije puno znao o Srbiji, niti je ikada imao potrebu da ovde dođe", priča Petrović za "Južne vesti."

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.