KAKO STE VI VARALI NA ISPITIMA? Ovih 5 najčešćih načina ne izlaze iz mode! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet

puškice, bubice i ostala oprema...

KAKO STE VI VARALI NA ISPITIMA? Ovih 5 najčešćih načina ne izlaze iz mode! (FOTO) (VIDEO)

Prepisivanje je postalo usvaršena tehnika sa bezbroj mogućnosti. Varanje nikada nije bilo dostupnije, ali ni prisutnije. Prema istraživanjima, čak pedeset odsto studnata spremano je da vara!
Objavljeno: 10:46h

Tokom studentskih i školskih dana koliko nas se našlo u poziciji varalice? Mogućnost gubljenja godine, stipendije, doma... Sve su to razlozi zbog kojih se studenti odlučuju na drastične mere.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nema te osobe koja nije bar jednom na prevaru položila test. Sećam se svog "prvog" puta. Onog ozbiljnijeg. Bubica. Mrtva tišina u slušaonici, čujem samo drugaricu koja mi odzvanja u glavi i asistenta koji mi se šunja iza leđa. Pretrnula sam. Na kraju je sve dobro prošlo, položila sam, ali iskreno, nije mi bilo svejedno.

Da sam uhavaćena popila bih disciplinsku ili nešto gore. Zavisi od toga da li je profa drkoš ili kul, pa pusti da se prođe sa minimalnom kaznom.

Bilo kako bilo, prepisivanje je postalo usvaršena tehnika sa bezbroj mogućnosti. Varanje nikada nije bilo dostupnije, ali ni prisutnije. Prema istraživanjima, čak pedeset odsto studenata spremano je da vara!

U Kini je nedavno uvedeno da svi oni koji budu varali tokom pologanja prijemnog ispita mogu da završe u zatvoru.

Tehnika je napredovala, pa danas sem "tradicionalnih" metoda, postoje i one savremenije, a ovo je 5 najčešćih koji se koriste da se na "foru" polože ispiti.

1. Puškice

Ovo je stari način, dobro poznat. Najsitinije se ispiše sve i oni spretni sa "dugim stažom", lako će izvući papirče i prepisati sve.

Ipak, danas postoji još lakši način. U kopirnici blizu jednog beogradskog fakulteta, objasnili su nam da studenti sada traže da im se umanje skripte! Pa tako bez pisanja, imate sve odštampano.

- To su prave mikro skripte, traže toliko male skripte da ne znam kako pročitaju - priča radnica iz ove kopirnice.

2. Šaputanje

foto: Stock

Ovo je ono pipkanje i štipanje čim profa okrene leđa. Bar par ključnih reči da vam šapnu i dosta vaše kreativnosti - i eto odgovora na pitanje.

3. Olovke

Ove olovke sadrže papiriće koje možete da "rolate gore dole". Naravno i tu mora da se piše, ali manje je sumnjivo nego da svaki čas vadite puškicu iz džepa.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.